Dolar 32,3520
Euro 35,1292
Altın 2.301,73
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

KINIYORUZ!

Çorum’da, TFF 2’nci Lig’de mücadele eden Yeni Çorumspor ile Yılport Samsunspor arasında oynanacak müsabaka öncesi stadyum dışında olaylar çıktı.

KINIYORUZ!
REKLAM ALANI
9 Aralık 2019 18:09

Polisin biber gazıyla müdahale ettiği olaylarda 2 polis memuru yaralandı, bazı taraftarlar da biber gazından etkilendi.


TFF 2’inci Lig Beyaz Grup 16’ıncı haftasında Çorum Turhan Kılıçoğlu Stadı’nda, Yeni Çorumspor ile Yılpor Samsunspor arasındaki oynanacak maç öncesi, konuk takımın taraftarları, biletleri olduğu halde stada alınmadıklarını öne sürüp tepki gösterdi.


Yılport Samsunspor taraftarlarıyla polisler arasında gerginlik yaşandı. Bu sırada taraftarların bulunduğu bölümden çevik kuvvet polislerine taş atıldı.


Bunun üzerine bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Polis ekipleri, kalabalığa biber gazı ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı’ndan (TOMA) su sıkarak müdahale etti. Müdahale sırasında yaklaşık 20 taraftar ile olayları görüntülemeye çalışan 2 gazeteci, biber gazından etkilendi.


Olaylarda, 2 polis memuru da yaralandı.
Olayların daha fazla büyümemesi için jandarma ekipleri de bölgeye sevk edildi. Jandarma stat içinde ve dışında önlem aldı.
Gerginlik sona ererken, müsabaka saat 13.30’da başladı.

Ertuğrul Sağlam’ın maç sonunda açıklama yapmamasının nedeni belli oldu
Yılport Samsunspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam’ın Dr. Turhan Kılıçoğlu Stadyumu içinde yeterli donanımlarda bir toplantısı salonunun bulunmayışıyla birlikte saha içi ve dışında yaşanan gerginliklerden dolayı toplantısının gerçekleşmediği öğrenildi.
Yılport Samsunspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam’ın Yeni Çorumspor maçının ardından neden basın toplantısı düzenlemediği gün yüzüne çıktı. Sağlam’ın Çorumspor kulübünün stat içinde yeterli donanımlarda bir toplantısı salonunun bulunmayışıyla birlikte saha içi ve dışında yaşanan gerginliklerden dolayı toplantısının gerçekleşmediği öğrenildi.

AÇIKLAMA YAPMA ZORUNLU DEĞİL 
Kamuoyunda Yılport Samsunspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam’ın maç sonunda röportaj vermediği için ceza alabileceğinin konuşulması üzerine Samsunhaber.com olarak yaptığımız ufak araştırma sonrasında TFF İkinci Lig’de maçlardan sonra teknik adamların röportaj verme gibi bir zorunluluklarının bulunmadığını siz değerli okuyucularımızla paylaşmak istiyoruz.

Samsunspor, Çorum emniyetinin ‘Orantısız Güç’ kullanmasını kınadı 
“Çorum’da centilmence misafir edilip, rahat bir şekilde maç izlemeleri için her türlü tedbirin alınacağı ve gerekli özenin gösterileceğine dair Valilik ve Emniyet Müdürlüğünden olumlu görüş almamıza rağmen, maalesef maç öncesinde ve sonrasında talihsiz olaylar yaşanmış ve birçok taraftarımızın yaralanmasına neden olunmuştur”

Komşu şehrimizin takımı Yeni Çorumspor ile Dr. Turhan Kılıçoğlu stadında oynadığımız maç öncesinde yaşanan talihsiz olaylar nedeniyle yaşadığımız derin üzüntüyü vefakâr ve cefakâr Büyük Samsunspor taraftarı ile paylaşmak isteriz.

ÇORUM YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR EDERİZ

Karşılaşma öncesinde taraftarlarımızdan gelen yoğun talep üzerine mevcut kontenjanın yetersiz kalacağı düşünülerek ev sahibi takım yöneticileri ile temasa geçilmiş ve kontenjanımız arttırılarak taraftarımızın centilmence takımımızı desteklemesinin önü açılmıştır.  Bu konuda bize olanakları ölçüsünde yardımcı olmaya çalışan Yeni Çorumspor yönetimine başta Sayın Başkan Fatih Özcan olmak üzere teşekkür ederiz.

BİRÇOK TARAFTARIMIZ YARALANDI

Diğer taraftan Büyük Samsunspor taraftarının Çorum’da centilmence misafir edilip, rahat bir şekilde maç izlemeleri için her türlü tedbirin alınacağı ve gerekli özenin gösterileceğine dair Valilik ve Emniyet Müdürlüğünden olumlu görüş almamıza rağmen, maalesef maç öncesinde ve sonrasında talihsiz olaylar yaşanmış ve birçok taraftarımızın yaralanmasına neden olunmuştur.

OLAYLARI TASVİP ETMİYORUZ

Her zaman her yerde takımımızı desteklemekten geri kalmayan centilmen Büyük Samsunspor taraftarına yapılan bu orantısız güç kullanımını tasvip etmiyor ve şiddetle kınıyoruz.
Bilinmelidir ki başımızın tacı Büyük Samsunspor taraftarı her yerde takımının yanındadır. Yükseliş sezonumuzda şampiyonluğa yürüdüğümüz bu yolda her zaman olduğu gibi bugünde taraftarımızla el ele, gönül gönüle olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri YAŞAR

Biletli taraftarlarımız stada alınmamıştır.

“Samsunspor taraftarı terörist değildir”

Yeni Çorumspor ile Yılport Samsunspor arasında oynanan maç öncesi maalesef istenmeyen bir takım olaylar meydana gelmiştir.

Samsunsporlu bazı taraftarlar stada alınmamıştır. Stada alınmayan bu taraftarlara TOMO’larla, biber gazı ve göz yaşartıcı gazlarla müdahale edilmiştir.

Çok sayıda taraftar yapılan bu müdahale sırasında zarar görmüştür. Fenalık geçiren bazı taraftarlara, statta bulunan 112 acil servis ekipler müdahalede bulunmuşlardır.

Yaşlanan bu olayların sorumlu mutlaka bulunmalıdır. Spor adına yazık olmuştur. Bir spor müsabakasın TOMO’larla falan bu hale getirilmesi kabul edilebilir bir şey değildir.

Samsunspor taraftarı terörist değildir. Taraftar, takımını desteklemek için stada gitmiştir. Biletli Samsunspor taraftarı stada alınmamıştır. Bunu kabul etmek mümkün değildir.

Kaya Aşçı’dan taraftara yapılan eziyete tepki!
Samsunlular Platformu Genel Başkanı Kaya Aşçı, Samsunspor taraftarına yapılan eziyete tepkisini gösterdi.

Kaya Aşçı konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
Samsunlular Platformu olarak, Yeni Çorumspor – Yılport Samsunspor maçı öncesi yaşanan olayları kınıyoruz Her zaman her yerde Samsunspor’u desteklemekten geri kalmayan Büyük Samsunspor taraftarına yapılan orantısız güç kullanımını tasvip etmiyor ve şiddetle kınıyoruz.
Yeni Çorumspor ile hafta sonu Çorum’da oynanan maç öncesinde yaşanan talihsiz olaylar nedeniyle yaşadığımız derin üzüntüyü paylaşmak isteriz. Yılport Samsunspor yöneticilerinden aldığımız bilgilere göre; karşılaşma öncesinde taraftarlarımızdan gelen yoğun talep üzerine mevcut kontenjanın yetersiz kalacağı düşünülmüş ve ev sahibi takım yöneticileri ile temasa geçilerek kontenjanlar arttırılmıştır. Diğer taraftan Büyük Samsunspor taraftarının Çorum’da centilmence misafir edilip, rahat bir şekilde maç izlemeleri için her türlü tedbirin alınacağı ve gerekli özenin gösterileceğine dair Valilik ve Emniyet Müdürlüğünden olumlu görüş alınmıştır. Ancak maç öncesinde ve sonrasında talihsiz olaylar yaşanmış ve birçok taraftarımızın yaralanmasına neden olunmuştur.
Bu Bağlamda olayların gerçek sorumlularının ortaya çıkartılıp hak ettikleri cezayı alması için Samsun’un en büyük sivil toplum kuruluşu Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak tüm gelişmelerin takipçisi olduğumuzu ve taraftarımızın yanında yer aldığımızı bildirmek isteriz.
Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Yönetimi adına,
Genel Başkan
H. Kaya AŞCI

Samsun Milletvekili Erhan Usta

İşin peşini bırakmayacağım 
Samsun Milletvekili Erhan Usta, kırmızı beyazlı taraftarların Yeni Çorumspor deplasmanında yaşadığı eziyete suskun kalmadı.

Samsun Milletvekili Erhan Usta, Yılport Samsunspor taraftarının Yeni Çorumspor deplasmanında yaşadığı büyük haksızlığı attığı tweet ile kınadı ve bu olayların takipçisi olacağını söyledi. Koyu bir Samsunspor taraftarı da olan Milletvekili Usta; attığı twetti’nde şu cümleleri kullandı;

USTA TARAFTARA SAHİP ÇIKTI 
Bu görüntüler bir terör eyleminden değil,  Yeni Çorumspor maçı için deplasmana giden büyük Samsunspor taraftarına kolluk kuvvetlerinin jop ve biber gazıyla yaptığı orantısız müdahaleden. Arma sevdalısı hemşehrilerime geçmiş olsun diyar ve konunun takipçisi olacağımı belirtmek istiyorum. ”

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.