Dolar 32,4956
Euro 34,5602
Altın 2.497,44
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Kırsal mahalleler suya kavuştu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Alaçam ilçesinin en uzak mahallelerinden olan Köseköy Mahallesi’ne giderek SASKİ tarafından yapımı tamamlanan çalışmalar hakkında bilgi aldı

Kırsal mahalleler suya kavuştu
REKLAM ALANI
10 Eylül 2017 21:20

Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak sorun değil çözüm üretmek için mesai harcadıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “2014 yılından bu yana sorumluluklarımız arttı. Büyükşehir Yasası bizlere gerçekten büyük görevler yükledi. Samsun’un her noktasına hizmet götürür hale geldik. Bugün buradaki çalışmaların tamamlandığını duyduğumda hemen ziyaret etmek istedim. Buraya su getirmek öyle kolay bir iş değil. Böyle zor işlerin tamamlandığını görmek bizi heyecanlandırıyor. Bu bölgede yaptığımız içme suyu çalışmaları kapsamında Tepebölmesi, Kızlan, Vicikler, Umutlu ve Köseköy Mahallelerinin su sorununu çözdük. 46 bin metre içme suyu borusu, 1 adet sondaj binası, 22 adet vana odası, 4 adet 50 metreküplük su deposu ve mevcut 5 deponun tadilatı işlerini kısa zamanda sonlandırarak köylülerimizi içme suyu ile buluşturduk. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

“ARTIK TÜM EVLERİMİZDE TEMİZ İÇME SUYU VAR”

İlçeye en uzak mahalle olması sebebiyle hiçbir zaman hizmet alamadıklarını belirten Köseköy Mahallesi Muhtarı Satılmış Şahin, “Cumhuriyet tarihi boyunca mahallemize hiç hizmet gelmedi. Ya da gelmesi yıllar sürdü. Mahallemiz Samsun Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına girdiği günden itibaren hizmetlerle kavuştu. Yıllar boyu çektiğimiz su sıkıntısı SASKİ’nin çalışmaları sonucu sorun halinden çıktı. Artık tüm evlerimizin temiz içme suyu var. İçme suyunun geldiği gün Umut Çınar adında yavrumuz da dünyaya geldi. Bize çifte mutluluk yaşattı. Bu çalışmalarda emeği geçen başta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’a, SASKİ Genel Müdürümüze ve Büyükşehir Belediyesi personellerine teşekkür ederim” dedi.
Başkan Yılmaz, Köseköy Mahallesi’ndeki incelemelerinin ardından geçirdiği spor kazası sonucu ameliyat olan Umutlu Mahallesi Muhtarı Satılmış Uçan’ı da ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti. Daha sonra Bafra ilçesi Sahilkent Mahallesi Muhtarı Durmuş Alan’ın babası Mustafa Alan’ın cenazesine katılan Başkan Yılmaz, Bafralı muhtarlar ile de bir araya geldi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.