Dolar 32,5988
Euro 34,7865
Altın 2.496,29
BİST 9.474,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

KIZILIRMAK DELTASI’NDA BÜYÜK TEHDİT!

Samsun’da, Kuş Cenneti’nde sayıları her geçen gün artan çakal, kurt ve domuzların büyük ve küçükbaş hayvanlarını telef ettiğini açıklayan bölgedeki mahalle muhtarları, önlem alınmasını istedi

KIZILIRMAK DELTASI’NDA BÜYÜK TEHDİT!
REKLAM ALANI
6 Ocak 2023 16:07

Samsun‘da 56 bin hektar alana sahip Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti mandalara da doğal bir yaşam alanı sunuyor. Kuş Cenneti’ndeki, verimli otlaklar ve sulak yerlerde yaşam alanlarını sürdüren mandaların malakları bölgede her geçen gün sayıları artan çakal, kurt ve domuzlar tarafından telef edilmesi ile büyük mağduriyet yaşadıklarını söyleyen muhtarlar, bu probleme bir çözüm bulunmasını talep etti.

KIZILIRMAK DELTASI'NDA BÜYÜK TEHDİT!

EVCİL HAYVANLARA SALDIRIYORLAR
Bölge muhtarları yaptıkları açıklamada rahatsızlıklarını ifade etti. Altınova Mahallesi Muhtarı Bekir Kılıç, ”Çakal ve kurtlar vatandaşın evcil hayvanlarına saldırmaya başladı. Müdahale edemiyoruz, sahip çıkan da yok. Vatandaş mağdur durumda. Kurtlar bir hafta önce mahallemizde 2 tane sığırı telef etti. Bu konuda devletimizden destek bekliyoruz” diye konuştu.

KIZILIRMAK DELTASI'NDA BÜYÜK TEHDİT!

MANDA YAVRULARI TEHDİT ALTINDA
Balıklar Mahalle Muhtarı Turan Türk, “Geçen yıl 2 komşumuzun 9 ve 7 tane olmak üzere koyunlarını çakal ve kurtlar bir gecede telef ettiler. Çakal ve kurtları kimse vuramıyor, vurmak da istemiyor. Ancak bu hayvanların koyuları telef etmesi vatandaşı mağdur ediyor. Mandaların doğum yapması sonrası malakları kurt ve çakallar kapıyor. Buna devlet büyüklerimizin gerekli müdahaleyi yapmasını istiyoruz” diye konuştu.

KIZILIRMAK DELTASI'NDA BÜYÜK TEHDİT!

Manda üreticisi Hasan Şenkal ise “Karşılaştığımız zorlukların sebebi yaban hayvanları; çakal, kurt ve domuzlar. Yolladığımız malın yarısı geri dönüyor, diğerlerini bu hayvanlar telef ediyor” ifadelerini kullandı.
İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.