Dolar 32,2622
Euro 34,6893
Altın 2.403,75
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Kızılırmak Nehrinden Korkutan Görüntüler

Samsun’da Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan ve yüz ölçümü itibariyle Türkiye’nin 5. büyük barajı olan Altınkaya Barajı’nda su seviyesi düşünce kuraklığı andıran görüntüler ortaya çıktı. 

Kızılırmak Nehrinden Korkutan Görüntüler
REKLAM ALANI
25 Eylül 2018 14:45

Vezirköprü ilçesi ile Sinop’un Durağan ilçesi arasından akan Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan Altınkaya Baraj Gölü’nün son durumu görenleri hayrete düşürdü. İki ilçe arasında akan baraj suyu yaklaşık olarak 8-10 kilometre çekilince, su altında kalan zemin gün yüzüne çıktı.  Barajın Vezirköprü ile Durağan arasındaki kısmında büyük ölçüde çekilme meydana geldiğine dikkat çeken emekli öğretmen Adnan Acı, “Baraj 1-2 ay öncesine kadar tamamen doluydu. Yetkililerden öğrendiğimize kadar yüzde 90 oranında doluydu. Ancak son günlerde barajda suların çekildiğini görüyoruz. Bir zamanlar balıkların gezdiği yerlerde şimdi büyük ve küçükbaş hayvanlar otluyor. Bu da bir kuraklık göstergesi olabilir diye düşünüyorum. Altınkaya Baraj Gölü Samsun’un Vezirköprü sınırları içerisinde. Şu anda su çekilme olayının görüldüğü yer ise Vezirköprü ile Durağan ilçesi sınırlarının olduğu kısım. 8-10 kilometre gibi bir çekilme var barajda. Gözle görülür şekilde su doluluk oranı azalmış durumda” dedi.  Devlet Su İşleri Samsun 7. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, barajların doluluk oranlarının mevsim normallerinde seyrettiği öğrenildi. DSİ yetkililerinin verdiği bilgide, “Kızılırmak Nehri üzerinde konuşlanan Altınkaya Barajı’ndaki doluluk oranı mevsim normallerinde seyretmektedir. Bugün itibariyle Altınkaya Barajı 174,31 su kotuna, yüzde 70,85 doluluk oranına sahip” denildi.  Geçen sene ise 177,15 su kotuna, yüzde 75,62 doluluk oranına sahip olan barajda, bu yıl yüzde 5’lik bir azalma olduğu belirtildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.