Dolar 32,5993
Euro 34,7973
Altın 2.495,14
BİST 9.483,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Tarihin dönüm noktası 19 Mayıs 1919

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı

Tarihin dönüm noktası 19 Mayıs 1919
REKLAM ALANI
18 Mayıs 2018 16:46

Başkan Kılıç, kutlama mesajında; “19 Mayıs 1919 tarihi, Milletimizin yeniden doğduğu gündür ve milletimizin gönlünde çok önemli bir yere sahiptir.” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919′un 99. yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Bağımsızlığımızın sembolü ve Milli Mücadele’nin başlangıcı olan bu önemli günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gençlere armağan etmiştir. Emanetin gençlere teslim edilmesi Türk gençliğine tam güvenin yansımasıdır. Bizler de gençliğe değer verip onların en iyi şekilde yetiştirilmesini sağlamalıyız ki istikbalimizi garanti altına alacak kuşakları hazırlayıp geleceğe güvenle bakabilelim.

 

Milli hedefler, milli irade yalnız bir kişinin düşünmesinden değil, bütün milletin arzularının, emellerinin birleşmesinden ibarettir. Milli mücadele açısından son derece önemli bir gün olarak tarihe kazınan bu önemli gün bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olmuştur. Bu tarihten itibaren milletimiz, esaret altında kalmayı reddedip, şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş vatan topraklarımızdaki işgale izin vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. O yüzden topraklarımızı ve Cumhuriyet’i yaşatmak ve daha da geliştirip gelecek kuşaklara taşımak öncelikli olarak gençler olmak üzere hepimizin en önemli görev ve sorumluluğudur.

 

Bu sorumluluğu en güzel şekilde yerine getiren milletimizin gençleri, 15 Temmuz hain darbe gecesinde canlarını hiçe sayarak Cumhuriyete sahip çıkacaklarını gösterdiler. O gece istikbalimize göz diken, vatanımızı parçalamak isteyen hainlere karşı kadınımız, yaşlımız ve gencimiz adeta seferberlik içerisine, hainlerin karşısında dimdik durarak ülkesine, devletine sahip çıkmıştır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.