Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

AYÇİÇEĞİNE 12.70 TL!

Samsun’da, KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan, ayçiçeği ön alım fiyatını 12,70 TL/kg. olarak belirlediklerini açıkladı

AYÇİÇEĞİNE 12.70 TL!
REKLAM ALANI
14 Eylül 2023 17:22

Genel merkezi Samsun’da bulunan Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği(KARADENİZBİRLİK) Genel Müdürü Ünal Erarslan, 2023 yılı yağlık ayçiçeği kampanyası hakkındaki açıklamada bulundu. Ünal Erarslan, 2023 yılı ayçiçeği hasadının bölge genelinde hızla devam ettiğini belirterek, genel rekolte miktarı, ürünün verimi, dünya fiyatları, döviz kuru gibi birçok faktörün bölge için, ürün fiyatlarının şekillenmesinde belirleyici olduğunu ifade etti.

KARADENİZBİRLİK'ten 'ön alım' açıklaması

BÖLGEDE REKOLTE YÜZDE 20 DÜŞTÜ
Ön alım fiyatını açıklayan Genel Müdür Ünal Erarslan, “Bu yıl oluşan kuraklık ile ekim alanlarındaki azalmaya da bağlı olarak bölge rekoltesi yaklaşık yüzde 20 civarında düşmüştür. Birliğimiz yönetim kurulu mevcut şartlar çerçevesinde üretici lehine azami gayret göstererek ayçiçeği ön alım fiyatını 12,70 TL/kg. olarak belirlemiştir. Birlik olarak hedefimiz 40 bin ton ürün mübayaa etmektir. Birliğin açıkladığı fiyat bir baz teşkil etmek üzere ön alım fiyatı olarak açıklanmış olup, değişen piyasa şartları çerçevesinde gerekirse fiyat farkı verilmesi söz konusu olacaktır. Birliğimiz üretici lehine piyasayı regüle etmekte ve açıkladığı fiyat ile üreticinin sigortası olmaktadır” dedi.

‘YAĞLI TOHUM ÜRETİMİ ARTIRILMALIDIR’
Yeni ürün ön alım fiyatının herkes için hayırlı olmasını dileyen Erarslan, ayrıca şunları söyledi:

“Halen ülkemiz yağlı tohum ihtiyacının yaklaşık yarısı yurt dışından ithalat ile karşılanmakta olup, ülke çapında en fazla döviz ödediğimiz kalemlerden biri yağlı tohumlar ve bunların yan ürünleri olmaktadır. Türkiye yağlık ayçiçeği ve diğer yağlı tohumların üretimi için uygun toprak yapısına, ekim alanına ve iklime sahiptir. Ülkemizin mevcut yağlı tohum üretim potansiyeli istikrarlı ve sürdürülebilir bir şekilde arttırılmalıdır. Bunun için devletçe ödenen destekleme primlerinin arttırılması, sulama imkanlarının çoğaltılması ile teşvik edici uygulamaların devreye sokulması gerekmektedir.

KARADENİZBİRLİK'ten 'ön alım' açıklaması

‘TÜM KAYNAKLARIMIZ SEFERBER EDİLDİ’
Yerli üretimin ve yerli üreticinin buluştuğu kooperatifler üst birliği olarak birliğimiz, tüm kaynaklarını, yağlı tohum üreticilerinin mağdur olmaması ve üretimin devamı yönünde her zaman seferber etmiştir. Yeni ürün ön alım fiyatımızın üreticilerimiz ve Türk Tarımı için hayırlı olmasını dileriz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.