Dolar 32,3659
Euro 34,9545
Altın 2.325,09
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Koronavirüs vaka sorgulama kılavuzu güncellendi! Bu belirtiler varsa dikkat

Sağlık Bakanlığı, hastanelere ayaktan başvuran hastalar için “Olası Kovid-19 Vaka Sorgulaması Kılavuzu”nu güncelledi.

Koronavirüs vaka sorgulama kılavuzu güncellendi! Bu belirtiler varsa dikkat
REKLAM ALANI
3 Nisan 2020 14:39

Sağlık Bakanlığınca güncellenen “Olası Kovid-19 Vaka Sorgulaması Kılavuzu”na göre, “Ateşiniz veya ateş öykünüz var mı?”, “Öksürüğünüz var mı?”, “Nefes almakta güçlük veya solunum sıkıntınız var mı?” sorularından birisine “Evet” yanıtını veren hasta, maske takılarak Kovid-19 için ayrılan alana yönlendiriliyor.

BU SORULARA ‘EVET’ YANITI VERİRSENİNZ KORONAVİRÜS İÇİN AYRILAN ALANA YÖNLENDİRİLİYORSUNUZ

Buna göre, Kovid-19 Vaka Algoritması’na göre önlük, tıbbi maske, yüz koruyucu veya gözlük takan sağlık personeli tarafından tiraj yapılıyor. Hastaya, “Ateşiniz veya ateş öykünüz var mı?”, “Öksürüğünüz var mı?”, “Nefes almakta güçlük veya solunum sıkıntınız var mı?” soruları yöneltiliyor. Sorulardan herhangi birine “Evet” yanıtını veren hasta, maske takılarak Kovid-19 için ayrılan alana yönlendiriliyor.

Hasta, bu soruların tümüne “Hayır” yanıtını veriyorsa, “Son 14 gün içinde yurt dışında bulundunuz mu?”, “Son 14 gün içinde ev halkından birisi yurt dışından geldi mi?”, “Son 14 gün içinde yakınlarınızdan herhangi birisi solunum hastalığı nedeniyle hastaneye yattı mı?”, “Son 14 gün içinde yakınlarınızdan Kovid-19 hastalığı tanısı konan birisi oldu mu?” soruları soruluyor.

Hastanın bunlardan birisine “Evet” yanıtını vermesi halinde risk taşıdığı için yine maske takılarak Kovid-19 için ayrılan alana gönderiliyor.

Hasta, sorulan soruların hepsine “Hayır” cevabını verdiğinde ise Kovid-19 açısından düşük riskli kabul edilerek şikayeti yönünde değerlendirilmek üzere ilgili bölümlere yönlendiriliyor

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.