Dolar 32,3562
Euro 34,7926
Altın 2.394,21
BİST 10.254,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

KOSOVALI DOKTORLAR OMÜ’DE!

16’ncı Bağımsızlık Yılı’nı kutlayan Kosova’da uzman doktorlar Albatrit İmeri ve Dr. Besart Kryeziu, OMÜ’de 1 aylık eğitim programı için Samsun’a geldi

KOSOVALI DOKTORLAR OMÜ’DE!
REKLAM ALANI
20 Şubat 2024 16:54

Kosovanın 16’ıncı Bağımsızlık Yıl Dönümü’nde Priştine’deki Kosova Üniversitesi Klinikleri Hastanesi doktorlarından çocuk sağlığı ve hastalıkları branşında uzman Dr. Albatrit İmeri ve Dr. Besart Kryeziu, her 2 hastane arasındaki ikili anlaşmalara istinaden Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 1 aylık eğitim programına katılacak.

TÜRKİYE’DEKİ SAĞLIK SEKTÖRÜNE ÖVGÜ
Kardeş 2 ülke arasında kültür bağını arttırmayı ve doktorların kendiz alanlarında becerilerini geliştirmeyi, hastalara uygulanan yeni tedavi yöntemerini birbirlerine aktarmayı amaçlayan eğitim programına katılmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını söyleyen Kosovalı doktorlar, “Türkiye’de sağlık sektöründeki gelişmeler her türlü takdir üzerinde. Burada edindiğimiz bilgilerimizi Kosova’daki çocuklarımızın sağlıklı nesiller olarak yetişmelerine yardımcı olmak için son derece faydalı olacaktır” dedi.

MEDİCALPARK HASTANESİ’NE ZİYARET
Dr. Albatrit İmeri ve Dr. Besart Kryeziu ayrıca, Samsun Medicalpark Hastanesi Başhekimi Dr.Şafak Aygün’ü de ziyaret etti. OMÜ Tıp Fakültesi Öğrencisi Arion Aliu ve Avukat Yunus Gün’ün de katıldıkları5 ziyarette Kosovalı doktorlar Çocuk Onkoloji birimini ve burada uygulanan tetkik ve tedavileri de yerinde inceleme fırsatı buldu. Hastane yönetimi ile yapılan görüşmede yurt dışından daha fazla doktorun gelmesi ve Samsun Medicalpark Hastahanesi’nde eğitim görme hususunda anlaşmaya varıldı.

GÜN: KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYORUZ
Ziyaretlerle ilgili açıklamada bulun8an Av.Yunus Gün, “Bir zamanlar ata toprağı olan Kosovanın
bağımsızlığını en içten dileklerimizle kutluyoruz. Her 2 ülke arasında köprü vazifesi görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Balkan Türkleri olarak Balkanlardan bilimsel amaçlarla ülkemizde misaifir olan doktorlarımıza her zaman örf ve adetlerimize uygun olarak destek vermeye hazırız” dedi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.