Dolar 32,4270
Euro 34,8896
Altın 2.436,88
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

‘KÖY ENSTİTÜLERİ YENİDEN!..’

Köy enstitülerinin 83’üncü kuruluş yıl dönümünü kutlayan ADD Samsun Şubesi, “Atatürk devrimcilerinin bugünkü en önemli görevlerinden biri köy enstitülerini yeniden eğitim sistemimize kazandırmak olmalıdır” dedi

‘KÖY ENSTİTÜLERİ  YENİDEN!..’
REKLAM ALANI
17 Nisan 2023 21:31

Samsun‘da Yeni Kuşam Köy Enstitüleri Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Samsun Şubesi yönetimi, köy enstitülerinin 83’üncü kuruluş yıl dönümünü kutladı. İlk olarak Atatürk Anıtı’nda bir araya gelen her 2 derneğin üyeleri Anıt’a çelenk bıraktı. Ardından yapılan basın açıklamasında köy enstitülerinin yeniden eğitim sistemine kazandırılmasının önemi vurgulandı.

ADD Samsun Şubesi Başkan Yardımcısı Deniz Gömeç.

SAĞ İKTİDARLARIN HEDEFİ OLDULAR
Konuyla ilgili bir basın açıklamasında bulunan ADD Samsun Şubesi Başkan Yardımcısı Deniz Gömeç, köy enstitülerini, ‘mucizevi eğitim yuvaları’ olarak nitelendirdi ve kısaca şunları söyledi:

“1940 – 1954 yılları arasında Köy Enstitüleri’nden bin 398’i kız, 15 .in 943’ ü erkek, toplam 17 bin 341 köy öğretmeni mezun oldu. 1936’dan 1947 yılına kadar Köy Eğitmen Kursları’nda da 8 bin 675 eğitmen yetiştirildi. Sağlık bölümlerinden ise bin 248 Sağlık Memuru diploma aldı. Bu okullarda yetişen Fakir Baykurt, Talip Apaydın, Mahmut Makal, Mehmet Başaran, Dursun Akçam gibi ülkemizin yüz akı yazarları, aydınları hemen her dönemde sağ iktidarların hedefi oldular, pek çoğu sürgünlerde ezildi, hapislerde çürütüldü.

YENİ KUŞAK KÖY ENSTİTÜLERİ: Genel merkezi İzmir’de bulunan Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği’nin Samsun yöneticileri, köy enstitülerinin 83’üncü kuruluş yıl dönümünde Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

ASILSIZ VE ALÇAKÇA İFTİRALAR
Enstitüler ilk günden itibaren, halkı cahil bırakarak sömürülerini sürdürmek isteyen emperyalizm işbirlikçisi karşı devrimcilerin ‘Kız ve erkek çocukların bir arada okuması ahlaksızlıktır’, ‘Köy enstitülerinde verilen eğitim dinimize aykırıdır’, ‘Köy Enstitüleri komünist, dinsiz yetiştiren fuhuş yuvalarıdır’ gibi asılsız ve alçakça iftiralarıyla sürekli karalandı, yok edilmek istendi ve yazık ki yok edildi.

CUMHURİYET DÜŞMANI TARİKATÇILAR
Atatürk Devrimcilerinin bugünkü en önemli görevlerinden biri, kuruluşunun 83’üncü yılında Köy Enstitüleri’ni günümüz koşullarında yeniden eğitim sistemimize kazandırmak olmalıdır. Taşımalı Eğitim adlı ucube ile köy okullarını kapatıp çocuklarımızı imamlara ve Laik Cumhuriyet düşmanı tarikat şeyhlerinin iflah olmaz cehaletine tutsak eden çağ ve akıl dışı zihniyet ancak Atatürk Cumhuriyeti’nin bilim ışığı yeniden yakılarak yenilgiye uğratılabilir.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.