Dolar 32,4524
Euro 34,7527
Altın 2.439,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

‘KURBAN’da yüzde 20’lik artış!

Türkiye genelinde büyükşehirlerde hayvan pazarları, önümüzdeki haftadan itibaren kurulmaya başlanacak. Kurbanlık fiyatlarında ise bu yıl yüzde 20’lik artış olacağı açıklandı

‘KURBAN’da yüzde 20’lik artış!
REKLAM ALANI
24 Haziran 2021 12:35

Kurban Bayramına sayılı günler kala önümüzdeki haftadan itibaren büyükşehirlerde hayvan pazarları kurulacak. Bu yıl 3 milyonu küçükbaş, 1.5 milyonu da büyükbaş olmak üzere toplam 4.5 milyon kurbanlık satılması beklenirken, vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını merak ediyor.

ZİNCİR MARKETLER DE HAZIRLANIYOR
Büyük başın canlı kilogramı 26-30 TL, küçükbaşın canlı kilogramı ise 32-34 TL arasında seyrediyor. Vakıf ve derneklerin kurban bağış fiyatları ise 900 ila 1.800 TL arasında değişiyor. Son yıllarda kurbanlık satışıyla da öne çıkan büyük ve zincir marketler bu yıl da hazırlıklarına başladı. Marketlerin fiyatları ise kilogramına göre ortalama 1.900 ila 2.100 TL arasında değişkenlik gösterirken alıcısına 9 taksit imkânı sunuluyor.

FİYATLAR YÜZDE 20 ARTTI
Geçen yıla göre fiyatların ortalama yüzde 20 arttığını belirten besiciler, “Maliyetlerimiz yüzde 100 arttı. Yem 6 ayda 80 TL’den 165 liraya yükseldi Aynı oranda zam yapmak mümkün değil o zaman satamıyoruz, hayvan elimizde kalıyor. O nedenle yüzde 20 artış yaptık” diyor.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ ETKİLEDİ
Hayvanların pazara inmeden satışının başladığını belirten besiciler, şunları anlatıyor:
“Bir ay öncesinde vatandaşlar bizi arar ve paya girerdi. Ancak geçen yılın aynı döneminde göre bu yıl alımlar yüzde 20 düştü. Bunda pandeminin etkisi olduğunu düşünüyoruz. Son yıllarda emeklilere verilen bayram ikramiyeleri bizim de satışlarımıza çok olumlu katkı sağladı. Bu yıl da etkisi olur.”

-Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği (TÜKETBİR) Başkanı Bülent Tunç.

YETERLİ KURBANIMIZ VAR
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği (TÜKETBİR) Başkanı Bülent Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,
“Hayvan varlığı konusunda hiçbir sıkıntımız yok. 3 milyonu küçükbaş, 1.5 milyonu büyükbaş olmak üzere toplam 4.5 milyon hayvan kurbanlık olarak satılacak. Buna hayvan pazarları, dernek ve vakıfların alımları ile marketler de dahil. Yılda ortalama 4.5 milyon kurban kesiliyor. Sadece bu bayram için üretim yapan besicilerimiz var. İstanbul, İzmir, Ankara, Konya gibi büyükşehirlerdeki hayvan pazarları önümüzdeki haftadan itibaren kurulur. Besicilerimiz sevk için hazırlıklara başladı. Erzurum, Tokat, Kastamonu, Sivas, Çorum, Bayburt, Van, Ağrı, Muş gibi illerimizdeki besicilerimiz büyükşehirlere kurbanlıklarını getirecekler. Fiyatlar artan maliyetler nedeniyle geçen yıla göre ortalama yüzde 20 artış gösterdi” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.