Dolar 32,5265
Euro 34,9185
Altın 2.432,55
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C

LADİK’TE İSYAN!

Samsun’da AK Parti ilçe belediye başkan adaylarını belirlemesinin ardından açıklanan isimlere tepkiler büyüyor. Ladik’te ilçe teşkilatı, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları istifa etti

LADİK’TE İSYAN!
REKLAM ALANI
4 Şubat 2024 14:15 | Son Güncellenme: 4 Şubat 2024 14:16

Samsun’un Ladik İlçesi’nde, AK Parti Genel Merkezi, belediye başkan adayı olarak teşkilatın ve ilçe halkının destek verdiği İlçe Başkanı Recep Dirican yerine eski başkanın eşini ‘vefa’ gerekçesiyle aday gösterince AK Parti Ladik ilçe yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri toplu halde istifa etti.

2009-2018 yıllarında AK Parti Gençlik Kolları başkanlığı yapan Recep Dirican, daha sonra getirildiği ilçe başkanlığı görevinden de 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için istifa etmişti.

ESKİ BAŞKANIN EŞİ ADAY YAPILDI
AK Parti’de aday adayı değerlendirme süreci tamamlanırken, Samsunlulular yarın adayların açıklanacağı saati bekliyor. İl Başkanı Mehmet Köse, Samsun’daki ilçe belediye başkan adaylarına adaylıklarını tebliğ etti. Ladik’ten ise toplu istifa haberi geldi. Ladik’te  AK Parti Ladik Belediye Başkan Adayı olarak, kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel’in eşi Gürkan Özel gösterildi. Genel Merkezin bu kararı Ladik’te büyük tepki çekti.

AK Parti Ladik Belediye Başkan Adayı Gürkan Özel.

‘HİÇBİR KATKISI YOK’ İDDİASI
Ladik İlçe Başkanı Recep Dirican’ın aday gösterilmemesi nedeniyle AK Parti Ladik ilçe yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları toplu halde istifa etti. Teşkilat üyeleri, partiye hiç bir katkı sağlamayan bir ismin aday olarak gösterilmesini hakaret olarak kabul ettiklerini belirterek, “‘Eğer bir vefa varsa gençlik kollarından beri partimize uzun yıllar emek veren Recep başkana vefa gösterilmeliydi” dedi.

Gençlik Kolları Başkanlığı’ndan istifa eden Büşra Erdoğan, Çiğdem Karaaslan ile birlikte.

‘BİZE VE PARTİYE HAKARETTİR’
AK Parti Ladik’te Gençlik Kolları Başkanı olarak görev yapan Büşra Erdoğan, sosyal medya hesabından, “13 yıldır emek verdiğm teşkilatımızdan partimizde hiçbir emeği olmayan bir kişinin belediye başkan adayı olmasından dolayı şahsıma ve emeklerimize hakaret görmemden dolayı AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı’mdan istifa ediyorum. 18 yıldır AK Parti teşkilatına emek veren Recep Dirican’ın aday gösterilmemesi bize ve partimize yapılmış büyük bir hakarettir. AK Parti üyeliğimden de istifa etmiş bulunuyorum”açıklamasını yaptı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.