Dolar 32,4524
Euro 34,7527
Altın 2.439,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

MAHALLEDE PANİK!

Samsun’da zemini kayan ve önündeki yola doğru eğilen 4 katlı bina, mahalle sakinlerini endişelendiriyor

MAHALLEDE PANİK!
REKLAM ALANI
7 Mart 2023 15:15

Samsun‘un merkez ilçelerinden İlkadım’da bazı binaların içinde bulunduğu durum görenleri hayrete düşürüyor. Altından sokak geçen bir apartman ile zemini kayıp yola eğilen binada da vatandaşlar yaşamaya devam ediyor. Türkiye’deki depremlerin ardından tekrar akıllara gelen Samsun’daki riskli binalar çevre sakinlerini de tedirgin ediyor. Burhanettin Gazi Sokak üzerinde bulunan, zemini kayan ve yola doğru eğilen binada vatandaşlar oturmaya devam ederken, çevre sakinleri ise riskli binaların kentsel dönüşüme sokulmasını istiyor.

‘DEPREM BÜYÜK ZARAR VERİR’
Muhtemel büyük bir depremin İlkadım’da birçok binayı yıkabileceğini ifade eden mahalle sakini Mürsel Yıldırım, “47 yıldır bu mahallede otuyorum. Muhtemel bir depremde çok sayıda bina yıkılabilir. Burada binalar dere çakılı ile yapıldı. Bu çakılların zaman geçtikçe sertleştiği söylenir. Binaların altyapısı ya da temelleri sağlam mı orası tartışılır. Ayrıca mahallemizde riskli binalar var. Altından su geçen binada kayma oldu. Diğer binalarda ise kayma olmadı” dedi.

ESKİ BİNALAR YIKILSIN
Eski ve riskli binaların yıkılması gerektiğini belirten mahalle sakini Muhittin Aydemir, “Çok eski binaların yıkılması gerekiyor. İlçe halkı olarak tedirginiz. Geceleri rahat uyuyamıyoruz. Burası gibi eski yerleşimlere kentsel dönüşümün gelmesi lazım. Mahalle sakinleri olarak kentsel dönüşüm bekliyoruz” diye konuştu.

ZEMİNİ KAYDI, EĞİLDİ
Yetkililerden edinilen bilgiye göre Zeytinlik Mahallesi’nde Yunus Emre Ortaokulu inşaatı sırasında 4 katlı bir binada kayma oldu. Zemini kayan bina Yıldıray Sokak üzerinden geçen yola doğru eğildi. Yıkılma riski olan binada hala vatandaşlar ikamet ederken, çevre sakinleri ise tedirgin olduklarını yetkililere bildirdi.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.