Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

MARKA ŞEHİR ATAKUM KULE

Cumhur İttifakı AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı Özlem Maraş, Atakum’a şehir görüntüsü kazandıracak, modern ve yenilikçi bir katkı sağlamayı hedefleyen Atakum Kule’yi kazandıracaklarını kaydetti

MARKA ŞEHİR ATAKUM KULE
REKLAM ALANI
18 Mart 2024 21:14

Atakum’da AK Parti’nin belediye başkan adayı Özlem Maraş, Atakum’un stratejik bir noktasına, şehrin kimliğini ve vizyonunu yansıtan bir kule inşa edeceklerini belirterek, “Kule, hem mimari açıdan dikkat çekici olacak hem de şehre ekonomik ve sosyal katkılar sağlayacak çok işlevli bir yapı olarak tasarlanacak…” dedi.

SERGİ ALANLARI, KAFETERYALAR, PLANETARYUM
Cumhur İttifakı AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı Özlem Maraş, Projenin amacının, Atakum’u ulusal ve uluslararası alanda tanıtacak bir simge yapı oluşturarak turizmi teşvik etmek, yerel ekonomiyi canlandırmak ve şehrin kültürel ve sosyal hayatına değer katmak olduğunu belirterek, “Kule içinde görsel şov alanı, sergi alanları, kafeteryalar, planetaryum, kule altı ve çevresi doğal deniz müzesi ve dalgıç alanı gibi işlevsel alanlar da tasarlanacaktır..” diye belirtti.

ADA VE DENİZ OTELİ
Atakum’a ayrıca Marka Şehir Atakum Ada ve Deniz Oteli de kazandıracaklarını kaydeden Mimar Özlem Maraş, bu projenin de Atakum’un turizm potansiyelini arttırarak şehrin marka değerine katma değer sunmayı hedeflenmektedir…” diye belirtti.

MATASYON DAĞ SPORLARI MERKEZİ
Atakum Belediye Başkan Adayı Mimar Özlem Maraş şöyle devam etti:

“Bu proje, Atakum sahil şeridinde benzersiz bir konumda, ada üzerinde ve suyun üzerinde yüzen otel konseptleri geliştirerek, yerli ve yabancı turistlere unutulmaz bir konaklama deneyimi sunmayı amaçlamaktadır. Atakum Dağ Sporları Merkezi Projesi”yle, Atakum ilçesinin doğal arazisini ve dağlık bölgelerini değerlendirerek,
yerel ve uluslararası turistleri çekecek bir dağ sporları merkezi oluşturmayı hedefliyoruz. Bu merkez, yürüyüş, dağ bisikleti, kaya tırmanışı ve zipline gibi çeşitli açık hava aktivitelerini sunarak, Atakum’u macera ve doğa sporları destinasyonu olarak konumlandıracaktır.

Sürdürülebilir turizm anlayışı ile tasarlanacak merkez, doğal habitatın korunmasına özen göstererek çevre dostu uygulamaları benimseyecek. Proje, Atakum’un turizm çeşitliliğini artırarak şehrin marka değerine katkıda bulunmayı ve ekonomik gelişimini desteklemeyi amaçlamaktadır.

ÇİÇEKLİ SOKAKLAR PROJESİ
“Atakum Çiçekli Sokaklar Projesi”, Atakum ilçesinin şehir estetiğini ve yaşam kalitesini artırmayı hedeflenmektedir. Proje kapsamında, seçilen sokaklar mevsimlik çiçekler, süs bitkileri ve yeşil alanlarla donatılarak, şehrin çeşitli noktalarında renkli ve canlı sokak manzaraları yaratılacaktır. Çiçekli sokaklar, hem yerel halkın hem de turistlerin ilgisini çekecek, şehrin doğal güzelliğini ön plana çıkaracak ve Atakum’u bir marka şehir olarak daha da güçlendirecektir. Proje, sürdürülebilir kentsel planlama ve çevre dostu uygulamaları teşvik ederek, Atakum’un yeşil alanlarını artırmayı ve halkın yaşam alanlarını güzelleştirmeyi amaçlamaktadır. Bu girişimle, Atakum’un turistik cazibesini artırırken, aynı zamanda şehir sakinlerinin yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz.”

Elif SEKMEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.