Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Meral Akşener: Tüm seçmenler canımızdan aziz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun’da düzenlenen mitingde Millet İttifakı’na destek veren vatandaşlara seslendi.

Meral Akşener: Tüm seçmenler canımızdan aziz
REKLAM ALANI
10 Mart 2019 19:37 | Son Güncellenme: 10 Mart 2019 21:48

AKŞENER, ERDOĞAN’A YÜKLENDİ
Samsun Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhur İttifakı’na ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi.
Akşener, “Rahip Brunson için Amerika bastırdığında papazın Türkiye’den gidemeyeceğini söylemişlerdi. Sonra Trump bir tweet attı, papaz uçtu uçtu Beyaz Saray’a kondu. Rusya’dan S-400 alınıyor. Trump, yavaş yavaş tweet’lere başladı. ‘F-35’lerin içinde yer alan Türkiye’yi çıkartacağız’ diyor. Buradan delikanlı gibi sesleniyorum, Sayın Erdoğan sen bizi hapse attırmak isteyebilirsin ama vallahi de billahi de tallahi de ben sana Trump’tan dayak yedirtmem. Merak etme, dik dur, eğilme, iki büklüm olma. Elin Trump’una bükülme. Üstte Putin var. Putin’in ne yapacağı belirsiz. Putin’in karşısında da dik dur. Bu ülkenin gücü, Türkiye’nin cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden şahsın Amerika’dan da, Trump’tan da, Rusya’dan da, Putin’den de sopa yemesine müsaade etmez. Ben de etmem. O yüzden dik dur” dedi.

‘TÜM SEÇMENLER CANIMIZDAN AZİZ’
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bizim için MHP’ye de AK Parti’ye de oy veren seçmen kardeşlerim canımızdan azizdir” dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun mitinginde, “Bizim için Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy veren seçmen kardeşlerim de AK Parti’ye oy veren seçmen kardeşlerim de canımızdan azizdir” dedi.

100. YIL SAMSUN’UN OLACAK

Samsun’un tarihteki rolüne işaret eden Akşener, 1919’un 100. yılında da Samsun’un Türkiye’nin şehri olacağını belirtti.
Seçim sürecinde siyasi arenadaki söylemlere işaret eden Akşener, ayrıştırıcı bir dil kullanılmaması gerektiğini vurgulayarak, bu yönde iktidar partisine yönelik eleştirilerde bulundu.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin Denizli mitinginde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaretten” suç duyurusunda bulunduğunu aktaran Akşener, sözlerine şöyle devam etti:
“Yapılmak istenen şu; Meral Akşener’i korkutmak, etrafındakileri korkutmak, cesur ve iyi insanları korkutmak, seçmenini korkutmak ama bilmiyor ki İYİ Parti kurulurken bu iyi ve cesur insanların başına gelmedik bela kalmadı. Onların hepsi direndi ve sonuç itibarıyla bugünlere geldik. ‘Parti kurdurulamaz’ dendi, kurduk. Sonra seçime sokulmamak için bir dümen çevrildi. Allah razı olsun Sayın Kılıçdaroğlu’ndan bir demokrasi tavrı gösterdi. Biz seçime gittik ve 5 milyon insanın oyuyla, helal oylarıyla Meclis’te grubu olan siyasi bir parti olduk.”

‘GEREĞİNİ SANDIKTA YAPIN’
Seçmenden, yerel seçimlerde adayların projelerini, seçim vaatlerini ve hizmet anlayışlarını sorgulamalarını isteyen Akşener, “Bizim için Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy veren seçmen kardeşlerim de AK Parti’ye oy veren seçmen kardeşlerim de canımızdan azizdir. Biz onlara ‘terörist’ diyemeyiz canımızdır, ciğerimizdir hepsi ama İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy veren seçmen… Size hakaret ediliyor,  iftira atılıyor. Gereğini sandıkta yapın.” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine “Meral Hanım, Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge var mı?” diye sorduğunu belirten Akşener, kendisinin İçişleri Bakanlığı yaptığını anımsatarak, “Biz, ‘Kuzey Irak’ bile demezdik, ‘Irak’ın kuzeyi’ derdik, coğrafi bir tanım olsun diye, siyasi bir tanım olmasın diye. Irak’ın kuzeyine Kürdistan yok, Türkiye’de Kürdistan yok. Senin Kürdistan dediğin yer kadim Türkmeneli’dir.” dedi.
Mitingin sonunda belediye başkan adayları Meral Akşener ile birlikte fotoğraf çekinirken, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Meral Akşener’e temsili Samsun anahtarı hediye etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.