Dolar 32,5431
Euro 34,9157
Altın 2.429,23
BİST 9.699,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

MERKEZDE BAHAR KIRSALDA KIŞ

Samsun şehir merkezinde 8 gün sonra güneşin yüzünü göstermesiyle bahar havası yaşanırken, kırsal ise kara teslim

MERKEZDE BAHAR KIRSALDA KIŞ
REKLAM ALANI
26 Mart 2021 15:27

Samsun’da mart ayının sonları iki mevsimin yaşandığı günlere şahit oluyor. Şehir merkezinde termometreler 15 dereceyi geçerken, kırsal kesimlerde kar kalınlığı ise 30 santimetreyi aştı. Akdağ Kayak Merkezi’nde ise kar kalınlığı 60 santimetreyi buldu. Kırsal mahallelerin beyaz örtüyle kaplandığı bugünlerde Samsun şehir merkezi ise sıcak havanın etkisi altında. Geçen hafta yaşanan yağmur ve karın ardından bugün gelen sıcak hava insanları memnun etti. İnsanlar sahil, park ve bahçelerde baharın tadını çıkardı.


Sahilde sıcak havanın tadını çıkaran Betül Türker, “Burada daha önce kalmıştık. Bir işimiz dolayısıyla geldik. Samsun çok güzel bir şehir. Ben burayı da çok seviyorum. Böyle martılarla denizle beraber olmak kafayı rahatlatıyor. Sinir stres bırakmıyor. Biraz deniz kenarında tur atayım, Samsun’u yad edeyim diye düşündüm. Bugün hava da çok güzel. Memleketimizin her yeri güzel. Ülkemizin çoğu yerini gezdim ama Samsun’dan çok üzülerek ayrılmıştım” dedi.

Samsun’da 8 gündür yağışlı geçen hava bugün yerini güneşe bıraktı. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre şehir merkezinde bugün yaşanan sıcak hava uzun sürmeyecek. Akşam saatlerinde hafif sağanak yağış geçişi bekleniyor. Yarın sabah ve öğle saatlerinde ise yine yağış beklentisi bulunuyor. Yağışlar kıyı kesimlerde yağmur, yüksek kesimlerde kar şeklinde olacak. Kent genelinde pazar günü yağış beklenmiyor. Perşembe gününe kadarsa aralıklarla yağış beklentisi mevcut. Sıcaklıklarında mevsim normallerinde ve yer yer altında devam edeceği düşünülüyor. Çiftçilerden yaşanabilecek zirai don tehlikesi nedeniyle ayın 29’una kadar dikkatli olması isteniyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.