Dolar 32,5589
Euro 34,6816
Altın 2.415,72
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

‘MESELE SİSTEM DEĞİL ZİHNİYET!..’

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Bizim siyasetimiz, bu milletin derdine derman olsun da kim olursa olsundur” dedi

‘MESELE SİSTEM DEĞİL  ZİHNİYET!..’
REKLAM ALANI
10 Ekim 2021 18:13

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Biz sadece bu iktidar gitsin de ne olursa olsun siyaseti yapmıyoruz. Bizim siyasetimiz, bu milletin derdine derman olunsun da kim derman olursa olsun” dedi.

‘ZAMLARI YAĞMUR GİBİ YAĞDIRIYORLAR’
Canik Kültür Merkezi’nde, partisinin mahalle başkanlarıyla bir araya gelen Erbakan, burada yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İktidara ve muhalefete yönelik eleştirilerini dile getiren Erbakan, “İstanbul Büyükşehir Belediyesine geldiler, ilk işleri Avrupa’daki kredi kuruluşlarına koşup oradan borç bulmak oldu. Daha koltuğa oturur oturmaz ilk işleri borçlanmak oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi suya zam yapmak istedi. AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri karşı çıktı. Ama onlar da merkezi hükümette zamları yağmur gibi yağdırıyor. Kendi yaptıkları zamları zam değil. CHP’nin yaptığı zamma karşı çıkıyor. Bütün bu anlattıklarım ‘al birini vur ötekine’ sözünü gösteriyor.” diye konuştu.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ELEŞTİRİSİ
İstanbul Sözleşmesi’nin, TBMM’de iktidar ve muhalefetin oylarıyla kabul edildiğini hatırlatan Erbakan, “Yuvaları yıkan 6284 sayılı Kanun geçecek, iktidar ve muhalefet hepsi ‘evet’ oyu veriyor. Dünya Sağlık Örgütü, 2016 yılında İstanbul’da adeta bağımsız devlet düzeyinde yetkiye sahip ofis açacak, iktidar da muhalefet de onay veriyor” ifadesini kullandı.

Asıl meselenin sistem değil, zihniyet olduğunu belirten Fatih Erbakan, şunları kaydetti:

“Meclisteki muhalefet partileri, ‘Bütün kötülüklerin anası başkanlık sistemidir’ diyor. ‘Biz gelip de parlamenter sisteme dönsek bütün bu sıkıntılardan kurtaracağız’ diyor. Biz ne diyoruz yıllardan beri. Asıl mesele sistem değil, mesele zihniyet. Biz sadece bu iktidar gitsin de ne olursa olsun siyaseti yapmıyoruz. Bizim siyasetimiz, bu milletin derdine derman olunsun da kim derman olursa olsun siyaseti.”

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.