Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

MEZUN GENÇLERE MÜJDE!

Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ‘Bu Gençlik İyi İş Çıkarabilir’ isimli proje kapsamında, mezun gençlerin sanayi sektörün aradığı niteliklerde istihdam edilmesi amacıyla eğitimler verecek

MEZUN GENÇLERE MÜJDE!
REKLAM ALANI
27 Kasım 2023 20:42

60 KURSİYERE EĞİTİMLER
OMÜ’nün başvuru sahibi, Samsun Merkez Oganize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün ise eş başvuru sahibi olduğu; AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II) ‘Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler (NEET) İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)’ kapsamında geliştirilen, ‘Bu Gençlik İyi İş Çıkarabilir’ adlı proje faaliyetlerine başladı. Lise, yüksekokul ve lisans programlarının uygun bölümlerinden mezun olan 15-29 yaş aralığındaki gençlerin başvuracağı proje kapsamında, 60 kursiyere bölge sanayisinin ihtiyaçları doğrultusunda eğitimler verilecek.


Samsun'da üniversite-sanayi iş birliği

Proje faaliyetleri kapsamında düzenlenen açılış toplantısına, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır, Samsun Organize Sanayi Bölge Müdürü Hakan Tütüncüoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, proje iştirakçileri ve destek veren kuruluşların temsilcileri ile akademisyenler katıldı.


Samsun'da üniversite-sanayi iş birliği

‘SANAYİ İLE BÜTÜNLEŞME İÇERİSİNDEYİZ’
Üniversite ve sanayi arasında gerçekleşen protokollerle iki tarafında birbirinin taleplerini karşılaması, desteklemesi ve güvence oluşturması için bütünleşme arzusu içinde olduklarını belirten OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Üniversite sanayi işbirliğine gerçekleştirilen protokollerle birlikte yeni bir soluk getirmesi planlanıyor. Üniversitenin burada yaptığı şey, sektörün talep oluşturmasını sağlamak. Sektörün oluşturduğu talebi üniversitenin karşılayabilmesi için mutlaka protokolün üzerinden gidilmesi gerekiyor. Çünkü protokol taraflara yükümlülüklerini hatırlatıyor. Bu projeyle birlikte yeni işbirlikleri oluşturulacak ya da önceden işbirliği içinde olduğumuz sektöre yeni bir alan açılacak. 60 öğrenci burada prototip olarak eğitim alacak. Kurulacak olan atölye ve üniversitenin kendi altyapısını belirlemesi sektöre bağlı olarak gerçekleşecektir. Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak bu noktada biz üniversite ve sanayinin birbirine karşılıklı taleplerini karşılaması, desteklemesi ve güvence oluşturması için bütünleşme arzusu içerisindeyiz. Bu projenin hedef kitlesi, Samsun, Tokat, Amasya ve Çorum’da istihdam edilmemiş olan mezun gençler. Bunun da geriye dönük olarak eğitime yansıtılması gerekiyor” dedi.


Samsun'da üniversite-sanayi iş birliği

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.