Dolar 32,5188
Euro 34,7220
Altın 2.497,58
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

MHP Samsun Milletvekili Usta; Ev Hanımlarının Mesleki Becerileri Artırılmalı

MHP Samsun Milletvekili Usta; Ev Hanımlarının Mesleki Becerileri Artırılmalı
REKLAM ALANI
23 Ocak 2016 18:57

MHP Samsun Milletvekili Erhan USTA: “Türkiye’de kadın istihdamını artırmamız lazım.”

MHP Samsun Milletvekili Erhan USTA TBMM Genel Kurulu’nda Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 1. Bölümü üzerinde MHP Grubu adına yaptığı konuşmada; “Erkeklerde iş gücüne katılma oranı yüzde 71’lerde iken kadınlarda yüzde 31’lik, yüzde 32’lik bir iş gücüne katılım oranı var. Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçim beyannamelerimizde kadınlarda iş gücüne katılım oranının artırılmasına yönelik onların iş kurmasına yönelik olarak ciddi tedbirlerimiz vardı. Mesela, yüzde 50’si hibe girişimci desteği vermeyi taahhüt ediyorduk. Kadınlarımızın istihdam edilebilirliklerini geliştirmemiz lazım. Ev hanımlarına yönelik mesleki becerilerinin kazandırılması gerekir” dedi.

Erhan USTA; Bir yandan kadın istihdamını artırmamız gerekirken, diğer taraftan da, nüfus artışımızı da belli seviyede tutmamız gerekiyor. Dengeli bir şekilde yapmadığımız zaman alacağımız tedbirler kadınlarımızı istihdam piyasasının dışına itebilir, bundan da kaçınmak lazım. Devlet her türlü esnekliği sağlayabilir, imkânları verebilir, iş güvenceleri var ancak esnekliği çok artırdığımız zaman özel sektör kadını çalıştırmaktan kaçınabilir. Bu sefer, tabii, burada denetimleri etkin yapmamız lazım. Yani kadınlarımıza verilen bu hakların özel sektör, firmalar tarafından istismar edilmesinin gerektiğini ifade etti.

Devlet yükü özel sektörün üzerine bırakmamalıdır. Belli sayıda eleman çalıştıranlara kreş açma zorunluluğu getiriliyor. Bu, aslında devletin bir görevidir, devletin politikaları gereği yapılan bir şeydir. O nedenle hiçbir firmaya kreş açma zorunluluğu getirmemelidir. Rekabetin zorlaştığı, firmalarımızın zor durumda olduğu bir ortamda ve kayıt dışılığın çok yüksek olduğu bir ortamda bu tür eşik değerler konulduğunda firmalar ya istihdamını artırmıyor ya da kayıt dışı çalıştırıyor. Devlet, kaynaklarını buralara daha fazla aktararak istihdamı artırmaya yönelik işleri yapmalıdır dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.