Dolar 32,5400
Euro 34,8662
Altın 2.431,77
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

MHP’li Taner Tekin’den ‘Kadınlar’ için çağrı

MHP Samsun İl Başkanı Taner, kadınlara ‘doğumlar için prim borçlanma hakkı’ tanınmasını istedi

MHP’li Taner Tekin’den ‘Kadınlar’ için çağrı
REKLAM ALANI
18 Ocak 2018 18:44

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, partisinin Adana Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’nın, kadınlara ‘doğumlar için prim borçlanma hakkı tanınması’ konusunda verdiği önergeye destek verdi. Tekin, bu konunun tüm partiler tarafından desteklenmesini isteyerek, “Kadınlarımızın hakkı olan bu konuda biran önce mağduriyetlerinin giderilmesi gerekir” dedi.

‘MİLYONLARCA KADIN BUNU BEKLİYOR’

Erkeklerin çalışmadan önceki askerlik görevine istinaden sigorta prim borçlanması yaparak daha erken emeklilik hakkı kullandığı ifade eden Taner Tekin, kadınlarda böyle bir imkân olmadığına dikkat çekti. Taner Tekin, yaptığı açıklamada şunları söyledi:  “Ülkemizde her zaman kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılık tanınmasının altını çiziyoruz. Ancak, bazı kanunlarımızda bu söylemler ile bağdaşmayan durumlar var. Bunlardan bir tanesi de sayın Genel Başkan Yardımcımız ve Adana Milletvekilimiz Mevlüt Karakaya’nın meclis gündemine taşıdığı kadınlara doğumlar için prim borçlanma hakkı tanınması konusudur. Kadınlarımız maalesef sosyal güvenceden ve emeklilik imkânlarından yoksun kalıyorlar. Kadınlara sigortalı olmadan önce yapılan doğumlar için de prim borçlanma hakkı tanınması yerinde olacaktır. Bu imkânı bekleyen milyonlarca kadının olduğunu unutmamak gerekiyor.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.