Dolar 32,4751
Euro 34,9428
Altın 2.437,44
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

MODERN BİR BAŞYAPIT!

Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin(SAMDOB) repertuvarındaki yeni eserlerden biri olan İtalyan besteci Giuseppe Verdi’nin başyapıtı ‘Rigoletto’ operası, Samsun izleyicisi ile yeniden buluştu

MODERN BİR BAŞYAPIT!
REKLAM ALANI
1 Mayıs 2023 15:21

Victor Hugo’nun ‘Kral Eğleniyor’ adlı oyunundan Francesco Maria Piave tarafından uyarlanan librettosuyla ve Giuseppe Verdi’nin ölümsüz notalarıyla ‘Rigoletto’ operası, sarayın kambur soytarısı Rigoletto’nun sarayın karmaşık ortamından korumaya çalıştığı kızı Gilda’nın yaşadığı trajik aşk hikâyesini konu alıyor.

BİR KEZ DAHA SAHHELENDİ
Samsun Devlet Opera ve Balesi başrejisörü Cenk Bıyık’ın modern reji yaklaşımıyla sahneye koyduğu ‘Rigoletto’ eserinin orkestra şefliğini Tulio Gagliardo Varas yaptı. 22 Mayıs 2023’te sezonun son temsilini gerçekleştirecek Rigoletto operası, bir kez daha Samsunlu sanatseverlerle buluştu.

Büyük beğeni ile izlenen son temsilde II Duca di Mantova rolünde Ufuk Toker, Rigoletto rolünde Caner Akgün, Gilda rolünde Hale Soner, Sparafucile rolünde Tuncay Kurtoğlu, Maddalena rolünde Ceren Mirza Küçük, Giovanna rolünde Merve Güzen, Il Conte di Monterone rolünde Murat Göçken, Marullo rolünde Utku Bayburt, Borsa Matteo rolünde Ulaş Kocatürk, Il Conte di Ceprano rolünde Cüneyt Erdoğan, La Contessa rolünde İpek İncekaş, Usciere di Corte rolünde Özgün Şengül, Paggio della Duchessa rolünde Umut Yavuz seyirciyi selamladı.

SON TEMSİL 22 MAYIS’TA
A.Seçil Küçükçelebi’nin başkemancı olarak yer aldığı Rigoletto, operasının 22 Mayıs 2023’te gerçekleştirecek sezonun son temsili için biletler biletinial internet sitesinden ve Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesinden alınabilir.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.