Dolar 32,5724
Euro 34,9700
Altın 2.445,74
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

MUHTARLARA ÇAĞRI!

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, “Köy Okullarının Yaşam Merkezine Dönüştürülmesi Projesi’ konusunda muhtarlarımızın üzerine düşeni yapacağına eminim” dedi

MUHTARLARA ÇAĞRI!
REKLAM ALANI
15 Haziran 2022 18:33

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Köy Okullarının Yaşam Merkezine Dönüştürülmesi Projesi” kapsamında aktif olarak kullanılmayan köy okullarının onarılarak yeniden eğitime kazandırılacağını, bu konuda muhtarların üzerine düşeni yapacağına inandığını söyledi.

ÇARŞAMBA’DA MUHTARLAR TOPLANTISI
Vali Zülkif Dağlı, Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ve kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileriyle birlikte Çarşamba ilçesinde düzenlenen ‘Muhtarlar Toplantısı’na katıldı. Birikimi ve tecrübesi ile kamu yönetimi ve toplumsal hayatın en temel yapı taşlarından olan muhtarların, üstlenmiş oldukları sorumluluğun bilinciyle hareket ederek, devlet ile toplum arasında adeta bir köprü görevi gördüğünü ve sağlıklı bir iletişimin kurulmasını sağladığını ifade eden Vali Dağlı, vatandaşların sorun ve isteklerini yetkili makamlara ileterek, takibini yapan muhtarların, problemlerin çözümlenmesinde de büyük bir katkıda bulunduğunu vurguladı. Dağlı, korona virüse karşı verilen mücadelede muhtarların kendi mahallelerinde gerek temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyulması, gerek aşılama çalışmaları gerekse de VEFA Sosyal Destek Gruplarına destek olunması noktasında göstermiş olduğu gayretlerin takdire şayan olduğunu kaydetti.

KÖY OKULLARI YAŞAM MERKEZİ’NE DÖNÜŞÜYOR
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer tarafından tanıtımı Samsun’da yapılan “Köy Okullarının Yaşam Merkezine Dönüştürülmesi Projesi” kapsamında aktif olarak kullanılmayan köy okullarının onarımı yapılarak yeniden eğitime kazandırılacağını hatırlatan Vali Dağlı, muhtarların, çocukların kilometrelerce yol gitmelerine gerek kalmadan nitelikli bir eğitim görmelerinin yanı sıra tarım ve hayvancılık başta olmak üzere ihtiyaç duyulan alanlarda kursların açılmasıyla köylerin kalkınmasına ve gelişmesine de katkı sağlayacak olan bu projenin uygulanması noktasında da üzerine düşeni yapacağına emin olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından Samsun Valisi Dağlı, muhtarların sorun, öneri ve isteklerini dinledi.
İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.