Dolar 32,5589
Euro 34,6816
Altın 2.415,72
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

NEFESLERİ KESTİ!

Samsun’un Salıpazarı İlçesi’nde, selin ardından yaralıları kurtarma ve kayıpları bulma tatbikatı gerçekleştirildi

NEFESLERİ KESTİ!
REKLAM ALANI
4 Kasım 2021 18:28

Samsun Sağlık Müdürlüğüne bağlı UMKE ekipleri ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne(AFAD) bağlı ekiplerce, Salıpazarı İlçesi’nde Terme Çayı kenarında arama kurtarma ve alanda sağlık hizmetleri konulu tatbikat düzenlendi.

 

SENARYO GEREĞİ, AŞIRI YAĞIŞ!
Tatbikata Samsun, Ordu ve Amasya’dan 64 UMKE personeli, AFAD’tan 45 personel ile Türk Telekom Arama Kurtarma Ekibi katıldı. Tatbikatta senaryo gereği, Samsun’un doğu ilçelerinde metrekareye 130 kilogram yağış düşmesi sonucu sel meydana geldi.

ACİL EKİPLERİ SEL BÖLGESİNDE
Yağıştan etkilenen Salıpazarı ve Terme ilçelerinde yaralı olarak dere kenarında bulunan 2 kişinin kurtarılması için çalışma yapılırken, kayıp 8 vatandaşın da dere yatağında mahsur kaldığı bilgisi alındı. 112 Acil Çağrı Merkezi’nin aldığı ihbar üzerine olay yerine AFAD, UMKE, ambulans, belediye ekipleri ile emniyet arama kurtarma ve diğer ekipler yönlendirildi.

Terme Çayı yatağındaki köprü civarında AFAD ekipleri, dört lokasyonda arama kurtarma çalışması başlattı. Afet bölgesine UMKE ekiplerince şişirilebilir sahra hastanesi kuruldu, afetzedeler ilk müdahalenin ardından ileri tetkik ve tedavileri için il genelindeki hastanelere aktarıldı.

MÜDÜR ORUÇ: BAŞARIYLA TAMAMLADIK
İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, Karadeniz Bölgesi’nde aşırı yağışlar nedeniyle sık sık sel felaketi yaşandığını hatırlatarak, ekiplerin sürekli hazır olması için düzenlenen tatbikatı başarıyla tamamladıklarını kaydetti.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.