Dolar 32,3959
Euro 34,5675
Altın 2.376,25
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Nerede O Eski Bafra

”Bafra’da yaşamanın en güzel yanı nedir?” sorusunun cevabını aradık..

Nerede O Eski Bafra
REKLAM ALANI
12 Ekim 2018 11:32 | Son Güncellenme: 12 Ekim 2018 11:52

Bafra ve Bafralıların sesi olan 55 Yenigün, sokağın nabzını tutmaya devam ediyor. Bafralı vatandaşlara bu kez de “Bafra’da yaşamanın güzel yanları nedir” şeklinde sorduk. Verilen yanıtlara göre Bafra hakkında tepkiler olumsuz yöndeydi.

ZEHRA AHISHALIOĞLU

  

ULAŞIM ÇOK RAHAT

Yürüyerek her yere gidebiliyoruz. Zorunda kalmadıkça araç kullanma ihtiyacımız yok. Büyükşehirlerin karmaşık hayatından daha sakin bir hayat yaşıyoruz. Çevresi yeşillikle kaplı bir ovada yaşıyoruz. Bafra bu yönlerden çok avantajlı bir yer.

BUĞRA UYSAL

İŞ İÇİN GURBETTE YAŞAYANLAR VAR

Bafra’da güzel yaşam yok. Bunun sebebi iş sahası yok. Hele de gençler açısından yaşanacak bir yer halinde değil. Tam olarak emekli şehrine dönüşüyor diyebilirim. Sırf iş yüzünden gurbette çalışanlar var. Bu yüzden Bafra’da yaşamanın güzel yanı yok.

MELİH KALKAN

BAFRA GÜZEL YAŞAM ALANINA SAHİP

Bafra’da yaşamanın tadı, çevresinin doğayla ve bir kenarının denizle kaplı olması. Bafra ova üstüne kurulmuş bir ilçe. Bu ovanın vermiş olduğu avantaj da gıda ürünlerinin ucuz olması. Bu yönden Bafra güzel bir yaşam alanı diyebiliriz. Fakat Bafra’da gençler açısından iş imkânları çok kısıtlı. İş bulmakta zorluk çektikleri için güzel ilçemizden gitmek zorunda kalıyorlar. Bu yönden de yaşanılması zor bir yer.

CHP BAFRA İLÇE BAŞKANI VAHİT PERÇİN

Bafra, doğasıyla, ovasıyla güzide bir ilçemizdir. Birçok il ve ilçeden daha büyük ve daha verimli topraklara sahip bir yerdir. Bafra tarıma elverişli bir ilçe olduğundan burada gıda üretimi bol olmakla birlikte insanlarımız için maliyeti ucuzdur. Bafra’mız bu yönden yaşanabilecek en güzel yerlerden birisi. Fakat son yıllarda artan işsizlik, Bafra’mızda da olmak kaydıyla çok arttı. Bafra’da eskiden iş imkânları çok iken zamanla azalmaya başladı. Türkiye’deki işsizlik ayrı Bafra’daki işsizlik ayrı. Bu yönden işsiz genç sayımız çok fazla olup, bununla birlikte gençlerin kötü alışkanlıklara yönelmesinde de artış oldu. Dediğim gibi Bafra yaşanılacak bir yer. Fakat daha iyi bir yer olması için yapılması gereken çok şey var.

ENGİN BOZKURT

BAFRA YAŞANILMAYACAK HALE GELDİ

Bafra’da yaşamanın hiçbir güzelliği yok. Bütün kötü alışkanlıklar Bafra’da var maalesef. Bu konuda bir Adana, iki Bafra. Aslında kötü bir yerde değiliz. Bafra’nın çok güzel yanları olabilir, turizm açısından barajımız var. Bu daha iyi bir şekilde değerlendirilebilir. Aslında fakat insanların yaşam tarzı olsun, ekonomik problemler gibi birçok sebepten dolayı yaşanılmayacak hale geldi. Bafra’da küçük yaşta uyuşturucu kullanılması ortaokullara kadar indi.

AHMET BEKAROĞLU

ESKİ BAFRA DAHA GÜZELDİ

Bafra’da yaşamanın güzel bir yanı yok bence. Eskiden çok güzel bir yerdi. Fakat şimdi Bafra’da o tadı bulamıyoruz. Eskiden Bafra’da insanların birbirine karşı saygıları vardı. Şimdi kadınlı erkekli herkes bozulmuş durumda. Bence bunun sebebi de büyüklerimizin gençleri başıboş bırakmasıdır. Haliyle iş güç olmayınca da gençler kolaylıkla kötü yollara teşvik edilebiliyor.

TUNAHAN GÜLER

GÜZEL YANLARI DAHA FAZLA

Öncelikle trafik konusunda çok rahat. Acil bir durum olmadığı zaman istediğimiz yere rahatlıkla gidebiliyoruz. Fakat yerleşim konusunda sıkıntı var gibi. Çok ara sokak veya dar caddeler var. Bu yönden biraz karışık bir yer. Bir de ilçemizde kavga çok oluyor . Bu rahatsız edici bir durum. Bu yönden yaşaması zor olabilir. Yani aslında Bafra’da yaşamanın güzel yanları da kötü yanları da var. Bence güzel yanları daha ağır basıyor.

ERKAN ÇAĞLAYAN

GÜVEN VE HUZUR YOK

İnsanlar arasında güven yok. Her gün bir olay oluyor. Huzurlu bir yer olmaktan çıktı tam tersine huzura muhtaç bir yer haline geldi. Burada yaşamak, korkuyla ve çekingenlikle oluyor.

DOĞUKAN BAYRAK

BAFRA MEDENİYETTEN ÇOK UZAK

Bafra medeniyetten çok uzak bir yer. İnsanları kabadayılık yapmasını çok seviyor. Çoğu insan bunun iyi bir şey olduğunu sanıyor. Burada yaşayan insanların birbirine karşı ne saygısı var, ne güvenleri. Artık her gün bir vukuat olduğundan insanlar korku içerisinde yaşıyor. Bu yüzden Bafra’nın yaşanacak pek bir güzel yanı yok.

FATİH KARA

Bafra’da yaşanacak iyi şeyler veya güzel yanları var. Bunlar ulaşım veya trafik gibi veya ucuzluk gibi. Fakat sadece bunlarla yetinilmiyor. Burada yaşayan insanlardan ötürü Bafra yaşanılmayacak hale geldi. Her an bir olay çıkabilir endişesi var. Her an bana biri sataşabilir endişesi var. Bu pürüzler daha ağır basıyor. Bunlardan dolayı Bafra’nın yaşanacak fazla güzel yanı yok.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.