Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

‘NİHAYET’ MEZUN OLDU!

Samsun’da OMÜ’nün eski rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, 64 yaşında hukuk fakültesini bitirerek mezuniyet heyecanı yaşadı. Bilgiç diplomasını halefinden aldı

‘NİHAYET’   MEZUN OLDU!
REKLAM ALANI
4 Temmuz 2023 17:22

Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi 11. Dönem Mezuniyet Töreni OMÜ Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsünde gerçekleştirildi. Eski OMÜ Rektörü Sait Bilgiç ise 30 yıl aradan sonra 64 yaşında hukuk fakültesinden mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.

Okumanın yaşı yok...

‘ASKERLİK ŞARTI’ NEDENİYLE OKUYAMAMIŞTI
Prof. Dr. Sait Bilgiç, 1981 yılında Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun olduktan sonra aynı yıl ikinci bir üniversite okumak için İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. O yıl ikinci bir üniversite okumak için askerlik şartı aranmasından dolayı hukuk fakültesini okuyamayan Sait Bilgiç, 30 yıl sonra, daha önce rektörlüğünü yaptığı OMÜ Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Diplomasını torunu ile birlikte alan Sait Bilgiç, gençlere okumak için mücadele etmenin önemli olduğu mesajını verdi.

REKTÖR ÜNAL’DAN DİPLOMASINI ALDI
Hukuk Fakültesi mezuniyet töreninde ilk olarak dönem birincisi Aleyna Öztürk konuşma yaptı. Konuşmalar sonrası ödül takdimi ve diploma teslim törenine geçildi. Bilgiç, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’dan diplomasını alarak yaşadığı duyguları paylaştı.

Okumanın yaşı yok...

Eski rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, diplomasını almaya torunu Sare ile birlikte geldi.

AF ÇIKINCA KAYIT YAPTIRDI
Sait Bilgiç, törende yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Mensubu olmaktan gurur duyduğum üniversiteden mezun olmaktan mutluyum. Başladığım bir işi gecikmeli de olsa bitirdiğim için çok mutluyum. 1981 yılında İstanbul Üniversite Hukuk Fakültesine ikinci bir fakülte okumak üzere başlayacaktım. Ancak ikinci bir fakülte okumanın önünde ‘askerlik yapmış olma’ şartı gibi bir şartın olduğunu bilmiyordum. Askerlik belgesi alamadığım için o dönem kayıt yaptıramadım. 30 yıl sonra ilk defa kayıt yaptıramayan, kazanamayan öğrencileri de kapsayan bir af çıkmıştı. O zaman kayıt yaptırdım. Ama bu sefer de İstanbul’a gidip gelmek zor oldu. Burada da yöneticiydim. 2014 yılında yöneticilik görevim bitti. Bu işe tekrar sarılmak istedim. ÖSYM puanımla yatay geçiş yaparak, buraya kaydımı aldırdım. Bir miktar dersimi o dönem verdim. Sonra rektörlük seçimleri yaşandı. Arkasından rektör olarak atamam oldu.

‘ÜNİVERSİTEDEN ATILACAKTIM’
Ve 4 yıl daha sınavlara giremedim. Üniversiteden atılma noktasına geldim. Pandemi dönemi imdadımıza yetişti. Öğrencilerin aleyhine oldu süreç ama benim lehime oldu. Derslerimi takip edebildim. Nihayetinde kalan son iki dersi de vererek mezun oldum. Huzurlarınızda mezun bir öğrenci olarak ilk defa bulunuyorum. Ama rektör yardımcısı, YÖK üyesi, rektör olarak çok mezuniyet törenlerine katıldım. Öğrencilerimizin ailelerinin heyecanlarına ve gururlarına ortak oldum. Bugün de farklı bir heyecan yaşıyorum. Ama güzel bir duygu. Ali Fuat Başgil isminin Hukuk Fakültesine verilmesinde senato üyesi ve YÖK üyesi olarak bulunan birisiyim. Allah kısmet etti. Bugün geç de olsa bu fakülteden mezun oldum. Halef-selef olarak Sayın Rektörümüzle diploma alışverişi yapmış olduk bu sahnede. Az yaşanacak örneklerden olduğu için bu mezuniyet törenine katılmak istedim. Gençlerimiz önlerinde gördükleri en ufak engeli başarılarına engel olarak görmesinler. Bu engeller gençlerimizin gayretleriyle rahatça aşılır.”

Eski Rektör Bilgiç, konuşmasının ardından protokolün tebriklerini kabul etti. Diploma tesliminin ardından öğrenciler kep fırlattı. Kep atma sonrası tören son buldu.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.