Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Yeniden Refah Partisi’nden ‘ÖZGÜR FİLİSTİN’ MİTİNGİ!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, 14 Ekim Cumartesi Konya’da Filistin halkına destek için miting düzenleyeceklerini açıkladı

Yeniden Refah Partisi’nden ‘ÖZGÜR FİLİSTİN’ MİTİNGİ!
REKLAM ALANI
11 Ekim 2023 18:14

Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Suat Kılıç, Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi7nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

TÜRKİYE’NİN HER TARAFINDAN
Suat Kılıç, MYK’da 14 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’de Konya’da, ‘Özgür Filistin’ mitingini gerçekleştirme kararı aldıklarını belirterek, “Konyalıları ve çevre illerde yaşayan bütün vatandaşlarımızı Türkiye’nin her tarafından özgür Filistin, Kudüs, insan ve yaşam hakkı duyarlılığı olan bütün kardeşlerimizi Konya’da birlikte olmaya, özgür Filistin’in sesini bütün dünyaya duyuracak mitingimize katılmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘İSRAİL SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR’
Açıklamasında İsrail’in savunmasız masum sivilleri katlederek savaş suçu işlediğini kaydeden Kılıç, şunları söyledi:

“Gazze’den yükselen feryada dünyanın ilgisiz kalması… İsrail’in hukuk tanımayan, uluslararası hukuku yok sayan, Birleşmiş Milletler Genel Kurul kararlarını tanımayan, umursamayan tavırları Ortadoğu’yu bir kez daha kan gölüne çeviriyor. Bu bir İsrail-Filistin çatışması değil bu apaçık ilan edilmiş tarafları belli olan savaş halidir. Ancak bir tarafta kadınlar çocuklar siviller var. Bu insanların insani ihtiyaçları okulları camileri var. Diğer taraftan modern silahları olan ve masum sivilleri acımasızca hunharca katleden bir İsrail devleti var. 360 kilometrekarelik alanda sıkıştırılan 2 buçuk milyon insanı evlerinde okullarında hastanelerinde hedef almak apaçık bir savaş suçudur. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm uluslararası örgütleri göreve davet ediyoruz. Bugün değilse ne zaman? Binlerce masum insanın katledildiği bu saldırılara tepki verilmeyecekse uluslararası örgütler varlık sebeplerini ne zaman ortaya koyacaklar? Öldürülen çocukların kadınların hukuku bugün korunmayacaksa BM niye var? İslam İş birliği Teşkilatını daha yüksek sesle eylemci bir tavır takınmaya davet ediyoruz.”

BAŞKENTİ KUDÜS OLAN BİR FİLİSTİN
‘Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ve Güvenlik Konseyi kararlarında olduğu gibi iki devletli ve 1967 öncesi Filistin topraklarının sınırlarına saygı gösterilecek çözüm tek çıkışı yolu olduğunu kaydeden Kılıç, uluslararası örgütleri de katliamı durdurmaya çağırdı:

“Başkenti Kudüs olan, özgür, bağımsız Filistin Devlet meselenin tek çözüm noktasıdır. ABD ve AB başta olmak üzere dünyayı buradan uyarıyoruz: İsrail’in sivilleri öldürmesine teşvik etmek yerine masaya ve BM kararlarına uymaya dönmesini sağlamak sizin göreviniz ve sorumluluğunuzdur. İşlenen savaş suçlarına göz yuman herkes, bu suça ortak olacaktır. BM Genel Kurulu’nu da kendi kararlarına uymaya, kendi kararlarını uygulatmaya; daha istekli, daha arzulu bir şekilde BM Genel Kurulu’nun iradesine sahip çıkmaya davet ediyoruz. İsrail’in bu zulmünü, sivil ölümleri görmezlikten gelerek dünyada barışı tesis etmek mümkün değildir.”

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.