Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

O DAVADA FLAŞ GELİŞME

Kocasını bıçaklayıp ölümüne sebep olan kadın yeniden yargılanınca yine 5 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı

O DAVADA FLAŞ GELİŞME
REKLAM ALANI
18 Mart 2021 15:38

Samsun’da kendisine şiddet uygulayan kocasını bıçaklayarak ölümüne sebep olmaktan daha önce 5 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılan 5 çocuk annesi kadın, Yargıtay 1. Ceza Dairesinin usulden kararı bozmasının ardından yeniden yargılanınca tekrar aynı cezaya çarptırıldı.

Samsun’un Canik ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde 13 Kasım 2014 tarihinde meydana gelen olayda, 5 çocuk annesi B.A.(45), 20 yıllık eşi Erdoğan Altun’u (42) kendisine şiddet uyguladığı sırada karnından bıçakla yaraladı. Hastaneye kaldırılan Erdoğan Altun, acil servisteki tedavisinin ardından aynı gün evine gönderildi. Polis tarafından gözaltına alınan B.A.ise ifadesinin alınmasının ardından savcının talimatı doğrultusunda serbest bırakıldı.

TABURCU OLDUKTAN SONRA ÖLDÜ
Taburcu olduktan bir gün sonra evinde rahatsızlanan Erdoğan Altun, ambulansla yine aynı hastaneye kaldırıldı ancak yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Eşinin ölmesi üzerine yeniden gözaltına alınan B.A., ifadesinin ardından Samsun Adliyesi’ne sevk edildi ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ
Savcı, B.A. hakkında “ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama” suçundan 8 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. 2 doktor hakkında da asliye ceza mahkemesinde dava açıldı. B.A. tutuklu olarak yargılandığı Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 05 Şubat 2016 tarihinde “yaralama sonucu ölüme sebep olmak” suçundan 5 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırarak, tutukluluk hali göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verildi.

AİLE BAKANLIĞI DEVREYE GİRDİ
Ancak, Aile, Çalışma ve Soysal Hizmetler Bakanlığı davadan haberdar olmadığı gerekçesiyle kararı temyize gönderdi. Yargıtay 1. Ceza Dairesi yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu ve Aile, Çalışma ve Soysal Hizmetler Bakanlığının davaya katılarak Bedriye Altun’un yeniden yargılanmasına hükmetti. B.A. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden yargılandı. A., özürlü çocuğunun tedavisi için Ankara’da bulunduğundan duruşmaya katılmazken vekili Avukat Ata Giritli duruşmada hazır bulundu. Av. Ata Giritli yaptığı savunmada, meşru müdafaa uygulanmasını veya mahkeme heyeti aksi kanaatte ise alt sınırdan ceza verilmesini ve tahrik hükümlerinin üçte iki olarak uygulanmasını talip etti. Mahkeme, eski karar doğrultusunda B. A.’u yine 5 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı.

EŞİMİ HASTANEYE BEN GÖTÜRDÜM
B.A. daha önce verdiği ifadede, “Eşimi hastaneye ben götürdüm. Daha sonra ben Irmak Polis Merkezi’ne götürüldüm. Ben karakola gidince hastane ile alakam olmadı. Eşim ertesi gün saat 04.00’te vefat etmiş. Ben doktorların ihmali olduğunu düşünüyorum. Düzgün bir şekilde muayene etselerdi bu durum olmazdı. Sanıklardan şikayetçiyim” demişti.

GÖREV İHLALİNDEN 1 DOKTORA CEZA
Öte yandan, Samsun 5. Asliye Ceza Mahkemesinde 07 Şubat 2019 tarihinde yargılanan acil serviste görevli doktor B.T. ile hastanede acil nöbetçisi Genel Cerrah Uzmanı Dr. Y.K.’nin beraatlerine karar verildi. Av. Ata Giritli asliye ceza mahkemesinin kararını Samsun Bölge Adliye Mahkemesine taşıdı ve Dr. Y.K.’nin cezalandırılmasını talep etti. 19 Nisan 2019 tarihinde Samsun 1. Ceza Dairesi verdiği kararda doktor Y.K.’yi “görevi ihmal” suçundan suçlu bulup 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılıp “hükmün açıklanmasının geri bırakılması”na karar vererek bu cezasının da 5 yıl süreyle suç işlememek kaydı ile ertelenmesine hükmetti.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.