Dolar 32,3111
Euro 34,6836
Altın 2.411,58
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR GÖNÜLLERE DOKUNUYOR!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kurduğu özel ekiple 65 ve üzeri yaşlı, engelli, hasta, kimsesiz vatandaşların tüm ihtiyaçlarını gidermek için çalışıyor

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR GÖNÜLLERE DOKUNUYOR!
REKLAM ALANI
4 Nisan 2023 16:15 | Son Güncellenme: 4 Nisan 2023 16:16

Hizmete dönüştürdüğü sosyal sorumluluk projelerine devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarıyla 65 ve üzeri yaşlı, engelli, hasta, kimsesiz aile veya bireylerin yaşamını kolaylaştırıyor. Büyükşehir Belediyesi Çözüm Merkezi’ne yapılan bakım desteği müracaatı üzerine harekete geçen Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, gerekli incelemelerin ardından talep edilen her türlü hizmeti ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine götürüyor.

YEMEK VE TEMİZLİK YAPILIYOR
17 ilçede ayda ortalama bin, yılda ise toplamda 12 bin vatandaşa hanelerinde hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, ulaşılmayan ve sahip çıkılmayan tek bir kişi kalmaması için de çalışmalarını sürdürüyor. Temizlik için ayda iki kez, yemek yapımı için de her hafta ailelere misafir olan Büyükşehir Belediyesi’nin bakım hizmeti ekipleri, gittikleri evlerde detaylı temizlik yapıyor. Temizlik çalışmasının ardından mutfağa geçen görevliler, vatandaşların istediği yemekleri yapıyor.

‘ANNE BABAMIZA HİZMET EDER GİBİ’
İşini severek yaptığını belirten ekipte görevli Büyükşehir Belediyesi personeli Naşide Şentürk, “Düzenli olarak evlere gidip temizliklerini ve yemeklerini yapıyoruz. Burası artık kendi evimiz gibi oldu. Evin kızıymışız gibi rahatça gelip işimizi yapıp gidiyoruz. Yaptığımız iş çok güzel ve maneviyatı yüksek. Anne ve babamıza nasıl hizmet ediyorsak onlara da aynı şekilde hizmet ediyoruz. Birlikte vakit geçiriyoruz. İşimizi yaptıktan sonra sohbet edip dualarını alıyoruz” dedi.

VATANDAŞLAR: ALLAH RAZI OLSUN
Büyükşehir belediyesi ekiplerinin gelip tüm evini temizlediğini ve mutfağa geçerek yemek yaptığını söyleyen engelli Huriye Çelik, “Sağ olsunlar var olsunlar. Allah onları başımızdan eksik etmesin. İşlerini en iyi şekilde yapıyorlar. Evin her tarafını temizliyorlar, ardından da yemeklerimizi hazırlıyorlar. Ne istiyorsak onu pişiriyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ederiz. Kızlarımızı yollayandan da getirenlerden de Allah razı olsun” diye konuştu.

65 YAŞ VE ÜZERİ YAŞLILAR
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Emrah Baş ise “Yaşlı bakım ve sağlık hizmetleri kapsamında şehrimizin genelinde sosyal ve ekonomik açıdan yoksun durumda olan, ailesi veya ilgilenen bir yakını bulunmayan, evde tek başına kalan, asgari anlamda da bakım şartlarını sağlayamayacak durumda olup bakıma ihtiyaç duyan 65 yaş ve üzeri yaşlılarımız ile engellilerimize yönelik hizmetlerimize devam ediyoruz. Bunların başında da evde temizlik ve yemek yapım hizmetleri geliyor. Vatandaşlarımız, ekiplerimizi kendi evladı ve kardeşi gibi görüyor. Duydukları mutluluğu, başta başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese dua ederek gösteriyorlar” dedi.

BAŞKAN DEMİR: ASLA MUHTAÇ BIRAKMIYORUZ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, evinde kendi bakım ihtiyaçlarını gideremeyen ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını belirterek “Özel bir ekibimiz ihtiyaç sahibi olan bu vatandaşlarımızın evlerine gidiyor temizliklerini yapıyor ayrıca mutfaklarına girip yemeklerini de yapıyor. Bu desteği bir defa verip bırakmıyoruz. Personelimiz öyle bir özveri ile çalışıyorlar ki, onlarla bir bağ kuruyorlar annesi babası yerlerine koyuyorlar. Ekiplerimiz onlarla tek tek ilgileniyor. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Ama bir konuda vatandaşlarımız bir muhtaçlık içine düşmüşse ve yardıma ihtiyacı varsa biz asla bu vatandaşlarımızı o halde bırakmıyoruz. Gereken neyse hızlıca yapıyoruz” diye konuştu.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.