Dolar 32,5223
Euro 34,8741
Altın 2.443,30
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

‘O RÜTBELİLERİ UNUTMADIK’

Dekan Metin Yılmaz, “Rabbim, herkesin o mevcut rütbeliler önünde eğildiği, Kur’an derslerinde 10’uncu Yıl Marşı söyletildiği o kara günleri yaşatmasın” dedi

‘O RÜTBELİLERİ UNUTMADIK’
REKLAM ALANI
9 Temmuz 2021 15:53

OMÜ İlahiyat Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı yaşandı. Törende konuşan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz, “Rabbim, herkesin o mevcut rütbeliler önünde eğildiği, Kur’an derslerinde 10’uncu Yıl Marşı söyletildiği o kara günleri yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

İLAHİYAT’TA MEZUNİYET COŞKUSU
Örgün ve uzaktan eğitim ile 5 yıllık eğitimlerini tamamlayan bin öğrenci için fakültenin Prof. Dr. Hasan Katipoğlu Konferans Salonu’nda tören düzenlendi. İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulması ile başlayan tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

‘BUGÜN GÖZ AYDINLIĞI GÜNÜMÜZ’
Bölümlerini birincilik ile bitiren öğrencilere hediyeler verildi. Tören, hediye takdiminin ardından protokol konuşmaları ile devam etti. Kep atma töreni öncesi konuşan OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz, “Toplam 4 bin öğrenciye sahibiz uzaktan eğitim ve örgün eğitimde. Finallerin bitmesiyle 400, toplamda bu yıl itibarıyla bin öğrenciyi fakültemizden mezun ediyoruz. Bugün göz aydınlığı günümüz. Ne mutlu ki böyle bir fakültenin mensubu olanlara” dedi.

‘HERKES, RÜTBELİLER ÖNÜNDE EĞİLİYORDU’
Daha önceki yıllarda gerçekleştirilen mezuniyet törenlerine de değinen Dekan Yılmaz, şunları söyledi:

“Çok zaman önce değil gösterdiğim bu fotoğraf. Bu fakülte mezuniyet töreninde Samsun’un tüm askeri erkanın, bütün ahalinin hocaları yazılı belgelerle burada hizaya çektiği, hiçbir hocanın bu toplantıya katılmama şansının olmadığı ve herkesin o mevcut rütbeliler önünde eğildiği aynı salondayız. Dolayısıyla gelecek 5 yılların, 10 yılların yeniden süzgeçten geçirilmesi gerekiyor.

KUR’AN DERSİNDE 10’UNCU YIL MARŞI
Ben tarihçiyim. Tarihinizi unuttuğunuz zaman geleceğinize yön verme şansına sahip değilsiniz. İlahiyat Fakültesi’nde çok değil müzik salonunda Kur’an derslerinde 10’uncu Yıl Marşı söyletildiği yıllar. Belgeleri, bunları biz hazırlamadık. Bunun tüm Türkiye’ye ‘Ne kadar çağdaş bir ilahiyat fakültesi mezuniyeti yaptık’ diye postalarla gönderildiği günleri yaşamıştık. O günlerden bu günlere geldik. O acılardan bu günlere ulaşılmasında kimlerin emeği varsa Allah binlerce kez razı olsun. Rabb’im bir daha o kara günleri yaşatmasın. Gençler, uyanık olacaksınız.”

Tören konuşmaların ardından mezuniyet belgelerinin dağıtılması ve kep atma töreni ile sona erdi.
İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.