Dolar 32,5450
Euro 34,9384
Altın 2.445,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

ÖDÜLÜ KAPTILAR!

Samsun’un İlkadım İlçesi’nde ‘Getir Atığını, Al Harçlığını’ uygulaması ile 2022 Ağustos ayından bugüne kadar 234 ton atık toplandı

ÖDÜLÜ KAPTILAR!
REKLAM ALANI
5 Ocak 2023 16:50

Samsun’da İlkadım Belediyesi tarafından başlatılan ‘Getir Atığını, Al Harçlığını’ uygulaması devam ediyor. Proje çerçevesinde 2’nci dönem çekilişi yapıldı. Çekilişle kazanan 50 kişiye 500’er TL’lik alışveriş kartı dağıtıldı.

İLK ÇEKİLİŞ BAŞKAN DEMİRTAŞ’TAN
İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve Başkan Necattin Demirtaş’ın talimatlarıyla hayata geçirilen 7Getir Atığını, Al Harçlığını’ uygulamasının 2’nci dönem kazananları çekilişle belirlendi. Belediye konferans salonunda düzenlenen çekilişte İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ilk çekilişi yaptı. 500 TL’lik alışveriş kartını 10682 bilet numarasıyla kazanan ilk talihliyi Başkan Demirtaş belirledi. Çekilişe 10 bin 100 bilet katıldı. 8. Noter adına katip Cahit Cengiz Gülsevin diğer talihlileri belirledi.

AMAÇ MİLLİ EKONOMİYE KATKI
Etkinlikte konuşan Başkan Demirtaş, “Buna benzer bir uygulamayı ilk belediye başkanlığı döneminde ‘Çöpünüz altın olacak’ şeklinde yapmıştık. Burada Getir Atığını, Al Harçlığını uygulaması biraz hareket sağlıyor. İnsanlar atıklarını getirdiklerinde parasını alıyor. Atık meselesi, şu an ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesidir. Hedefimiz doğaya atık bırakmadan milli ekonomiye katkı sağlamaktır. Bu dönüşümü arzu ediyoruz. Getir Atığını, Al Harçlığını projesi başladığı ağustos ayında bugüne kadar 234 ton atık toplamışız. İnşallah ivme kazanarak gidecektir. İnsanlarımızı cebine 3-5 harçlık girmesi bizim hoşumuza giden bir durumdur. Bu gibi durumlarda ödül teşvik edici bir etkendir. Ben de kendi evimde kağıtları, plastikleri ayrıştırıyorum” dedi.

HEM PARA HEM ALIŞVERİŞ KARTI
Atık Toplama Merkezi (ATOM) mobil otobüsüne atıklarını getiren vatandaşlar hem paralarını aldı hem de çekilişe katıldı. Noter huzurunda çekilişe katılan 10 bin 100 bilet arasından 50 kişi 500 TL’lik alışveriş kartının sahibi oldu.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.