Dolar 32,4520
Euro 34,7348
Altın 2.440,26
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Öğrenciler Serviste, Gel Keyfim Gel İşte!

Oktay ZERRİN’in kaleminden..

Öğrenciler Serviste, Gel Keyfim Gel İşte!
REKLAM ALANI
18 Eylül 2019 14:42

Elbette ki okul ve öğrenci servisleri olacaktır eğitim hizmeti için ancak bu yazının ana konusu kesinlikle okul- öğrenci servislerini eleştirmek değildir!
Bizim zamanımızda okula giden öğrenciler; toplu veya bireysel şekilde yürüyerek okullarına, sınıflarına neşeyle, sevgiyle giderlerdi. O zamanlar, şimdiki gibi okul servisleri pek o kadar yaygın değildi.
Mahalleler, sokaklar, caddeler ve şehirler öğrencilerin o cıvıl cıvıl, şen, neşeli sesleri ve görüntüleriyle adeta gül kokardı!
Bir hareket, bir bereket mevsimi yaşanırdı adeta. Ya aileler, velilere ne dersiniz? Onlar da zaman zaman çocuklarıyla okul yolunda çocuklarıyla hoş sohbetler ederek, onlara yol arkadaşlığı yaparlardı.
Şimdi, okula giden çok sayıda çocuğu sokak, cadde ve yollarda artık pek göremez olduk. Servislerle okullarına oradan da evlerine güvenli şekilde teslim ediliyorlar ki; şüphesiz bu iyi bir durum.
Ayrıca; öğrencilerin servislerle okul ve evlerine gitmesinin bence en önemli sebeplerinden birisi de çocukların son yıllarda türeyen sokak serserilerine, art niyetli kişilere, hırsız ve çocuk düşmanlarına karşı alınan tedbirler nedeniyledir.
Keşke sokaklarımız, mahallelerimiz, caddelerimiz, okul önleri arzu ettiğim gibi daha da güvenli olsa da çocuklarımız yine neşeye, şarkılar söyleyerek sokak ve caddelerden okul ve evlerine özgürce, bir tehlike, korku ve endişe taşımadan gidebilseler!
Keşke; şehirlerimiz yaşama korkusuz, tehlikesiz, daha güvenli ve yaşanılabilir mekânlar olsa da yine öğrencilerin o bülbül sesleri kulaklarımızda şakısa ne güzel olur!
İnşallah; daha kalıcı ve çözüm üretici tedbirler alınır da çocuklarımız yaşadıkları şehirleri yine neşe ve mutluluk kaynağına, merkezine çevirirler!
2019- 2020 Eğitim- Öğretim Yılı’nın; bu duygu ve düşüncelerle hayırlı ve başarılı olması dileğiyle, saygılar sunarım.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.