Dolar 32,5646
Euro 34,8782
Altın 2.431,80
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

OKULDA ‘AŞI’ BAYRAMI!

Samsun’da 2’nci doz aşı oranlarının düşük olması nedeniyle başlatılan “Çocuklar Okula, Veliler Aşıya” isimli aşı kampanyası ilk gün yoğun ilgi gördü

OKULDA ‘AŞI’ BAYRAMI!
REKLAM ALANI
2 Eylül 2021 16:58

Samsun’un birçok ilçesi 2’nci doz aşı oranında yüzde 60’ın altında kaldı. Bunun üzerinde yapılan aşı kampanyalarına bir yenisini daha ekleyen İl Sağlık Müdürlüğü, Atakum ilçesi’nde bulunan Fahrettin Ulusoy İlkokulu’nun bahçesine kurdukları aşı stantları ile hem velileri hem öğretmenleri aşıladı. Okula yeni başlayan minik öğrenciler ise ellerinde “1, 2, 3 doz tamam, okula devam”, “Aşı korur ve yaşatır”, “Herkes aşı olsun, okullarımız dolsun” yazan kartlarla kampanyaya destek verdi.

‘ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİ AKSAMASIN’
Sağlıklı bir eğitim süreci olsun diye böyle bir kampanya başlattıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “2-5 Eylül arasında çeşitli noktalarımızda aşılarımız yapılacak. Vatandaşlarımızın, velililerimizin, servis çalışanlarımızın, Milli Eğitim çalışanlarımızın, kantin çalışanlarımızın bu dönemde aşılarını yaptırmalarını istiyoruz. Çocuklarımızın eğitimleri aksamasın istiyoruz” dedi.

‘VELİLERİMİZ ÖNEM VERSİNLER’
Korona aşısını okul bahçesinde olan eğitimci Melek Çelebi, “Aşının anlamı çok kıymetli ve önemli. Bu bağlamda kampanyaya destek olmak adına 3. aşımı olmak üzere buraya geldim. Bu süreçte 90 yaşındaki kayınvalidem ve kayınpederim de korona oldu. Hastane süreci olmadan bunu atlattılar. Çünkü aşılarını olmuşlardı. 6 Eylül’de inşallah eğitim ve öğretimimizi açmak için heyecanlıyız. Değerli velilerimiz buna çok kıymet versinler” diye konuştu.

Minik öğrenciler de okullarını çok özlediklerini ifade etti. Fahrettin Ulusoy İlkokulu’nda başlatılan kampanyaya Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Yetik de katıldı.


İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.