Dolar 32,5998
Euro 34,8142
Altın 2.493,71
BİST 9.478,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

OKULLARA MÜJDE!

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi” kapsamında Terme ilçesinde iş adamlarının destekleriyle okullarda kurulan kütüphanelerin açılışını gerçekleştirdi

OKULLARA MÜJDE!
REKLAM ALANI
17 Aralık 2021 17:26

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi’ kapsamında Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun’un Terme İlçesi’nde iş insanı Arif Çelik ve Murat Çelik’in destekleriyle Atatürk İlkokulu ve Yenimahalle İlkokulu’nda kurulan kütüphanelerin açılışına katıldı.

‘KÜTÜPHANELER GÜVENİLİR KAYNAK’
Bilgiye önem veren, bilgiyi üreten ve kullanan toplumların tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de ilerleme kaydettiğini, ülkelerin kalkınması ve gelişiminin de ancak eğitimli insan gücüyle mümkün olabileceğini ifade eden Vali Dağlı, “Günümüzde herkesin ulaşabildiği internet büyük bir nimet ve kolaylık olmakla birlikte zaman zaman yanlış bilgilerde içerebilmektedir. Bu nedenle de doğru bilgiye erişme noktasında kütüphaneler en güvenilir kaynak olarak önemini her zaman korumaya devam edecektir” dedi.

‘KİTAP OKUMA SEVGİSİ ARTACAK’
Geleceğin teminatı olan gençlere kitap sevgisinin aşılanması ve kütüphanelerden yararlanma alışkanlığının kazandırılması gerektiğini dile getiren Vali Dağlı, “81 ilimizde, hem kütüphanesi olmayan okullara kütüphane kazandırmayı hem de hâlihazırdaki kütüphanelerin içeriklerini zenginleştirmeyi hedefleyen bu projenin, bilgi ve kültürel mirasımızı gelecek kuşaklara aktararak, medeniyetimizin gelişimine katkı sağlayacağına inanıyor, bu vesileyle ülkemizde ve ilimizde bilgiye ve öğrenmeye olan ilgi ile kitap okuma sevgisinin daha da artmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Açılış kurdelesi öğrenciler tarafından kesilen Zümra Çelik ve Hava Çelik Kütüphanelerinin kurulmasında katkı sağlayan iş adamları Arif Çelik ve Murat Çelik’i desteklerinden dolayı tebrik eden Vali Zülkif Dağlı, onlara plaket takdim etti.

Programda, Terme Kaymakamı Metin Maytalman, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Şahan, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, siyasi parti temsilcileri ve protokol üyeleri de hazır bulundu.


İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.