Dolar 32,2595
Euro 34,7018
Altın 2.401,12
BİST 10.278,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

‘Okullarda siyaset olamaz’

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Tayyip Erdoğan’ın Bitlis’te yaptığı konuşmanın bir bölümünde, ‘2019’da Bitlis’in tüm mahallelerinde, üniversitesinde, liselerinde Ak Parti’nin bayrağını dalgalandırmaya hazır mıyız?’ şeklindeki sözlerini eleştirdi.

‘Okullarda siyaset olamaz’
REKLAM ALANI
4 Şubat 2018 22:47

‘HİÇ BİR SİYASET ARACININ, OKULLARDA İŞİ OLAMAZ’

Siyasetin, eğitim kurumları içine sokulma hedefinin, büyük tahribata davetiye çıkaracağını söyleyen Akcagöz, “Tayyip Erdoğan’ın, ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Lise’de Ak Parti bayrağının işi ne? Hiç bir siyaset aracının, okullarda işi olamaz. Okullarımız, bütünüyle siyasetten arındırılmalıdır. Ne diyorduk? Camiye, kışlaya ve okula siyaset girmesin. Çünkü bu üç kurum, milletin ortak ve aynı duygularla bir arada olmak zorunda olduğu yerlerdir. Buralara siyaset sokmak, toplumsal birliğe ve bütünlüğe kökünden dinamit koymak demektir. Eğitim kurumlarından ümidi kesmişler ki, bu derece siyasete alet ediyorlar. Liseler, AKP’nin gençlik kolu örgütlenmesi için mi hazırlanıyor? Sanki buna zemin hazırlanıyor. Binlerce öğrenci sınavlardan sıfır çekiyor, buna ses çıkarsan yok. Binlerce genç, bilimsel eğitimden mahrum, berbat bir müfredata mecbur bir şekilde eğitim yapmaya zorlanıyor, çıt yok. Bir de üzerine, okullarda bayrak sallandıracaklarmış. Yazık memlekete. Ne hale getirdiniz ve getirmeye de devam ediyorsunuz.” dedi.
‘ BÜTÜN GERİ KALMIŞLIĞIMIZIN TEMEL SEBEBİ, EĞİTİMDE GERİ KALMIŞLIĞIMIZDIR’

70’li ve daha sonraki yıllarda okulların hep politik beslenme kaynağı olarak görüldüğünü ifade eden Tufan Akcagöz, “Tayyip Erdoğan’ın rahlei tedrisinden geçtiği Necmettin Erbakan, ‘İmam Hatipler bizim arka bahçemiz’ derken aynı günahı işliyordu. Evet, ülkenin geleceği açısından büyük bir günah işlenmiştir. 90’lı yıllarda İmam Hatip okullarına giden öğrencilerin defterlerinin, dönemin Refah Partisi’nin parti bayrağı ile kaplandığını biliyorum. Doğru değil. Şimdi aynı günahı Tayyip Erdoğan işliyor. Okullardan siyaseti uzak tutmak, siyasi iktidarın asli görevi olmalıdır. Yarın iktidar değişir, bunun ne anlama geldiğini o zaman anlarsınız. Bilimsel, laik temelli eğitimden vazgeçerek, okullara siyaset sokarak ilerleme kaydetmeniz mümkün değildir. Bütün geri kalmışlığımızın temel sebebi, eğitimde geri kalmışlığımızdır. Hiç bir sağ iktidar, eğitimi kaliteli hale getirmeyi hedeflememiştir. Bugün yaşadığımız sıkıntıların esasını burada aramak gerekir. Şimdi, görüyoruz ki Tayyip Erdoğan, en ez elli sene öncesinin ağzıyla konuşuyor. Liselere parti bayrağı asmaktaki ve okulların siyasallaşması talebindeki rahatlık, ülkenin gericileşmesine davetiye çıkarılması, devletin dönüştürülme çabalarının birer parçasıdır. Bu talep, okullarının duvarlarında gamalı haç asılı olan, Hitler Almanyası çağrışımı yapıyor.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.