Dolar 32,5488
Euro 34,8698
Altın 2.427,46
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

OMÜ’DE ‘EYLEM’E DEVAM!

Samsun’da OMÜ ve bağlı OMKAN işçileri, 5’inci kez Kurupelit Yerleşkesi’nde eylem yaparak ‘ücretlerde ve sosyal haklarda eşitlik’ taleplerini dile getirdi

OMÜ’DE ‘EYLEM’E DEVAM!
REKLAM ALANI
22 Eylül 2022 17:39

Tez Koop-İş Sendikası Samsun Şubesi’nin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı (OMKAN) işçilerine ait ‘toplu iş sözleşmesi’ görüşmelerinin tıkanması üzerine yerleşke içerisinde başlattığı eylemler sürüyor. Bugün gerçekleştirilen eylemde işçiler yine kampüs içerisinde sloganlarla yürürken yapılan açıklamada Rektörlük tarafından dün yapılan basın açıklamasına sert tepki gösterildi.

‘HAKLARIMIZ VE HAYATLARIMIZ İÇİN…’
Kendilerine yüzde 5 zam oranı teklif edilmesi üzerine başlattıkları eylemleri sürdüren Tez Koop-İş üyesi işçiler, bugün bir kez daha OMÜ Kurupelit Yerleşkesi’nde eylem yaptı. Yerleşke boyunca ellerinde pankart ve attıkları sloganlarla haklarını arayan işçiler, ‘Haklarımız, hayatlarımız için eylemdeyiz’ dediler.

TÜHİS DAYATMA YAPIYOR, SÜRECİ ENGELLİYOR
Eylem,OMÜ Rektörlüğü önünde sona ererken Tez Koop-İş Samsun Şubesi İdari Sekreteri Buket Özden, bir basın açıklamasında bulundu. OMÜ Rektörlüğü adına Türk Ağır Sanayii Ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile 23 Haziran’da başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 3 ay geçmesine rağmen sonuçsuz kaldığına dikkati çeken Buket Özden, “Bu nedenle OMÜ işçileri taleplerini dile getirmek için haftalardır eylemlerini sürdürmektedir. Sendikamız OMÜ Rektörlüğü ve bağlı iş yerlerinde uzun yıllardır örgütlüdür ve toplu iş sözleşmesi imzalamaktadır. Bu dönem işveren sendikası TÜHİS’e üye olan üniversitede sendikamızın işverene iletmiş olduğu toplu iş sözleşmesi teklifine karşı hiçbir ilerleme kaydedilmemiş, TÜHİS kendi teklifini dayatma yaparak toplu pazarlık sürecinin sağlıklı bir biçimde ilerlemesini engellemiştir” dedi.

ÜCRETTTE VE SOSYAL HAKLARDA EŞİTLİK
Buket Özden, şöyle devam etti:

“Sendikamızın talebi nettir; kamu kurumlarında benzer hizmet gruplarında çalışan işçiler arasında ücrette ve sosyal haklarda eşitlik sağlanmalıdır. OMÜ işçilerinin ücretleri diğer kamu kurumlarında çalışmakta olan işçilerin ücretleriyle eşitlenmelidir. Diğer yandan OMÜ işçileri haftalardır Anayasa ve yasalarla güvence altına alınmış olan demokratik haklarını kullanarak taleplerini dile getirmektedir. Üniversitenin en önemli bileşeni olan işçilerin, üniversite içerisinde yaptıkları hak arama eylemleri Rektörlüğün ifade ettiği gibi demokratik hak arayışının sınırlarını aşmamakta aksine üniversitede iş barışının biran önce tesis edilmesi için OMÜ işçileri yoğun çaba sarf etmektedir.

ZAM ORANLARI AKLA VE VİCDANA SIĞMAZ
Diğer yandan OMKAN’da da benzer bir süreç yaşanmaktadır. OMKAN’da uzun yıllardır büyük bir özveriyle çalışan işçilere de OMKAN tarafından sefalet zammı teklif edilmiştir. Asgari ücret düzeyinde ücretlerle çalışan işçilere toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde önerilen zam oranları ne akla ne de vicdana sığmaktadır.Tüm bunlara rağmen sendikamız uzlaşma zemininden vazgeçmemiş, biran önce sürecin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi, işçilerin hak ettikleri ücreti alabilmesi için gerekli adımları atmıştır.”

OMÜ REKTÖRLÜĞÜ SESİMİZİ DUYSUN
OMÜ Rektörlüğü’nün dün yaptığı basın açıklamasını ‘şaşkınlıkla’ okuduklarını da söyleyen Buket Özden, “Haftalardır buradan OMÜ Rektörlüğüne sesleniyoruz.
Sendikamızın toplu pazarlık sürecinin başından beri tutumu çözüm odaklı olmasına rağmen işveren sendikasının ve Rektörlüğün tutumu çözümden oldukça uzaktır.
OMÜ işçilerine diğer kamu kurumlarındaki işçi ücretlerinin altında ücretler dayatan, sendikamızın yıllardır mücadele ederek kazandığı hakları geri götürmeye çalışan OMÜ Rektörlüğü ve TÜHİS bu uzlaşmaz tutumdan biran önce vazgeçmelidir. OMÜ, işçilerinin haklı talepleri karşılanmazsa işçiler sendikalı olmaktan aldığı güçle Anayasal haklarını kullanmaktan çekinmeyecektir” diye konuştu.

Fatma DİNÇ

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.