Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

OMÜ’deki o toplantıya sert tepki ‘HEPİMİZİ YARALADI!’

ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, OMÜ Rektörü Yavuz Ünal’ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği ‘İstişare’ toplantısına sert tepki gösterdi

OMÜ’deki o toplantıya sert tepki  ‘HEPİMİZİ YARALADI!’
REKLAM ALANI
11 Eylül 2020 16:17

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özfekeli, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın geçtiğimiz günlerde bir grup sivil toplum kuruluşu(STK) ile düzenlediği toplantıya sert tepki gösterdi. Özkefeli, “Bu toplantı logosunda Atatürk’ü taşıyan bir bilim yuvasına yakışmamış ve hepimizi derin yaralamıştır” dedi.

TACİZLERLE ANILAN VAKIF
Toplantıda yer alan STK’ları eleştiren ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özfekeli, Rektör Yavuz Ünal’ın açılış konuşmasındaki, “OMÜ’nün vizyonu ve hedefleri doğrultusunda sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışma alanları belirlemeyi amaçladıklarını, üniversitenin bulunduğu kentin ve kendisini kuran idarenin beklentisini karşılamak için muadillerinden bir adım önde olması gerektiğini” vurgulayan sözlerini hatırlatarak, şunları söyledi:

“Adı birçok defa küçük çocuklarımıza cinsel taciz ve tecavüzlerle öne çıkmış, sözde ülkemiz insanının manevi değerlerini güçlendirmek, din ve değerler eğitimi vermek üzere kurulmuş ama amacının tam tersine manevi değerlerden uzaklaşmış bir vakıftan istişare adına ne beklemektesiniz? Bahsettiğiniz amaçlara akıl ve ilim ışığında bir eğitimle gelinebileceğini hepimiz çok iyi bilmekteyiz. Toplantıya katılan birçok kuruluşun din ve maneviyat üzerine çalışıyor olması, akıl ve ilim yolunda olması gereken İlkadım şehri Samsun’umuzun OMÜ’süne asla yakışmamıştır.”

AKLIN VE İLİMİN YOLUNDA
Dr. Işık Özkefeli, açıklamalarının diğer kısmında ise şu görüşleri dile getirdi:

“Birçok Öğretim görevlisi ve öğrencileri ile geçmişi birçok başarılar ile dolu, birçok bilim adamı yetiştirmiş Ondokuz Mayıs Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından yapılan bu istişare toplantısını önce bir insan, sonra bir hekim, sonra Samsun kenti vatandaşı ve Aklın ve ilmin yolunda, laik ve çağdaş bir eğitime inanan bir Atatürkçü ve ADD Samsun Şube Başkanı olarak kınıyorum.

ATATÜRK ŞEHRİNE YAKIŞMAMIŞTIR
Bu şehrin aklın ve ilmin yolunda o istişare toplantısında olacak birçok dernek, demokratik kitle örgütü, sendika ve meslek odaları mevcuttur. Gençlerimizin geleceğini emanet ettiğimiz, Şehrimizi ve Ülkemizi aklın ve ilimin yolunda geleceğe taşıyacağına inandığımız Üniversitemizin yapmış olduğu bu istişare toplantısı Atatürk Şehri, Logosunda Atatürk’ü taşıyan bir bilim yuvasına yakışmamış ve hepimizi derin yaralamıştır.

BU YANLIŞTAN GERİ DÖNÜN
Ensar Vakfı gibi bir çocuk cinsel istismarları ile gündeme gelen kurumun istişaresinden nasıl bir sonuç çıkabilir ki? Çıksa çıksa; ‘bir defadan bir şey olmaz’ özdeyişinin iptal edilerek, ‘Allahın hakkı üçtür’ kuralının kabulü ile ilgili hazırlık yapacak yeni bir kürsü kurulması kararı çıkacaktır. OMÜ Rektörlüğünü yapılan bu yanlış istişare toplantısından geri dönmeye davet ediyoruz.”

TOPLANTIYA KİMLER KATILMIŞTI
9 Eylül 2020 tarihinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Yavuz öncülüğünde, Üniversitenin Senato salonunda; Üniversite-şehir iş birliğini güçlendirerek toplumsal kalkınmayı geliştirmek amacıyla düzenlenen toplantıya şu kuruluşlar katıldı:

-Samsun Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Genç MÜSİAD Başkanı Muhammet Ali Sofi
-Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu
-İnsan ve Medeniyet Hareketi Başkanı Şuayip Sevgi
-Cihannüma Dayanışma Derneği Samsun İl Başkan Yardımcısı Abdullah Tan
-Ensar Vakfı Samsun Şube Başkanı İbrahim Erdin
-Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Yener Aksoy
-Samsun İmam Hatipliler Mezunlar ve Mensuplar Derneği (SAMİMDER) Başkanı Mehmet Kozal
-Samsun İlim Yayma ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mümin Tan
-Samsun İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Murat Albayrak, Samsun Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Başkanı Hasan Duran
-Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Samsun İl Temsilcisi Meral Kıvırcı
-Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Samsun İl Temsilcisi Mustafa Demir
-Anadolu Gençlik Derneği Samsun İl Başkanı Şenol Altun
-Türkiye Diyanet Vakfı Samsun İl Başkanı ve Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır.

Haber/Asel Sema UĞURLU

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.