Dolar 32,3736
Euro 34,7938
Altın 2.439,96
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

ÖNCE ÇOCUKLAR İYİLEŞSİN!

Türkiye’de 25 yıldır ‘en güvenilen vakıf’ olan Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın(LÖSEV) Samsun ofisi, Ramazan ayı boyunca gerçekleştirdiği faaliyetlerle dikkati çekti

ÖNCE ÇOCUKLAR İYİLEŞSİN!
REKLAM ALANI
8 Nisan 2024 15:53

25 yıldır Türkiye’nin en güvenilen Vakfı olan LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, Ramazan ayının ilk gününden itibaren içerisinde bir ailenin ihtiyaç duyabileceği kuru gıda, et ve et ürünleri, hijyen ürünlerinden oluşan yardım kolilerini, lösemi ve kanser tedavisi gören tüm hastalara iletiyor.

SAMSUN OFİSİ HASTALARIN YANINDA
LÖSEV Samsun Ofisi, Ramazan ayı dönemi kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalar ile hem Karadeniz bölgesi hem de Türkiye genelindeki kayıtlı kanser hastalarına ulaşmaya devam ediyor. LÖSEV Samsun Ofisi Halkla İlişkiler Proje Sorumlusu Betül Akın, birlikte iyileşmenin mümkün olduğunu ifade ederek, LÖSEV hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“LÖSEV, 8 Kasım 1998 yılında kurucu başkan Pediatrik Hematolog- Onkolog Doktor Üstün Ezer ve arkadaşları tarafından kurulmuş bir sağlık vakfıydı. O dönemde löseminin iyileşme oranı %20’lerdeydi. Çocuklarımız yalnızca lösemiden değil, düzgün mekân koşullarında tedavilerine devam edememeleri, dengeli ve düzenli beslenememelerinden dolayı ne yazık ki hayatlarını kaybetmekteydiler. Ancak LÖSEV’in kurulmasıyla beraber bizler binlerce çocuğumuzun hayatına dokunarak bu zorlu mücadeleyi birlikte aşıyor ve birlikte iyileşiyoruz.

ÇEYREK ASIR GERİDE KALIRKEN
Bugün LÖSEV’in kendi hastanesi olan LÖSANTE hastanemizde lösemi hastalığının tedavi oranı %92 üzerindedir. Çeyrek asrımızı tamamlamış olduğumuz 25’inci yılımızda bu oranı %100 yaparak birlikte iyileşmeyi mümkün kılmak temel hedefimiz.

MÜCADELEMİZİ BİRLİKTE BÜYÜTÜYORUZ
Türkiye genelinde 85.000 kayıtlı kanser hastasına desteklerini ilettiğini ve bu aşamada moral – motivasyonun çok önemli olduğunu ifade eden Akın; ‘9 şehirde bulunan irtibat ofislerimiz sayesinde Türkiye’nin en ücra noktasında ki hastamızın dahi elini tutabiliyor ve desteklerimizi iletiyoruz. Ayni, nakdi, sosyal, psikolojik ve eğitim destekleri ile hastamızın ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Yalnızca hastamız değil ailesiyle birlikte bir bütün olarak ele alıp desteklerimizi iletiyoruz. Çünkü hastalık yalnızca kişisel bir etki alanı sunmayıp aile de bu durumdan etkileniyor. Moral ve motivasyonun yüksek tutulması kanser hastalığı için çok önemli bir etken. Bu zorlu yolda mücadelemizi birlikte büyütüyoruz.”

FİTRE, FİDYE VE ZEKATLARIN ÖNEMİ
Ramazan ayı döneminde filtre ve zekat bağışlarının 12 ay boyunca kayıtlı kanser hastalarının ihtiyaçları doğrultusunda ulaştırıldığını ve bu yüzden bağışların önemini vurgulayan Betül Akın, şöyle devam etti:

“Ramazan ayı boyunca yapılan fitre, fidye bağışları ile kuru gıdadan et ve et ürünlerine kadar birçok gıda desteği ailelerin evlerine kadar gönderiliyor. Ayrıca zekât bağışları ile sosyal hizmet uzmanlarınca yoksunluğu tespit edilmiş lösemi ve kanserle mücadele eden çocuklar ve annelerinin banka hesaplarına 12 ay boyunca nakit yardım olarak iletiliyor. Tüm bu desteklerin yanı sıra LÖSEV’in LÖSANTE Hastanesinde ise ihtiyaçlı lösemi ve kanser hastası çocuklara tamamen ücretsiz tedavi sunuluyor. Ramazan Bayramı bağışlarıyla yoğun bakımdan kan ve trombositlerine, yurtdışı ilaçlarından o ilaçları koyacakları buzdolaplarına kadar lösemili çocukların ve ailelerinin tüm ihtiyaçları karşılanıyor.”

LÖSEV Samsun Ofisi Halkla İlişkiler Proje Sorumlusu Betül Akın, son olarak vatandaşlara şu şekilde seslendi:

“Sizler de Ramazan ayında Türkiye’deki bütün banka şubelerinin bağış ekranlarından, ülkemizin her köşesindeki PTT şubelerinden, LÖSEV Ofislerini arayarak ya da ziyaret ederek, tüm faturalı hatlardan 3406’ya LÖSEV, BAĞIŞ, MÜCADELE, CAN, TUĞLA ya da 1998’e FİTRE yazıp bir SMS göndererek bağışınızı gerçekleştirebilir, 0312 447 06 60 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz. Detaylı bilgiye https://www.losev.org.tr/bagis/Ramazan.html linkinden ulaşabilir, yardımlarınızı iletebilirsiniz.”

Gökhan ÜNLÜ

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.