Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
BİST 9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

ÖNEMLİ ÇAĞRI

Samsun Pandemi Genel Değerlendirme Toplantısı’nda ‘aşı’ çağrı yapılarak ‘maske, mesafe ve temizlik’ tedbirlerine riayet edilmesi hatırlatıldı

ÖNEMLİ ÇAĞRI
REKLAM ALANI
12 Ocak 2022 14:42

Korona virüs vakalarının Samsun genelindeki seyri ile aşılama çalışmalarının son durumunun görüşüldüğü Pandemi Genel Değerlendirme Toplantısı, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında, ilgili kurum yönetici ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

OMİCRON ARTIŞINA DİKKAT

Samsun olarak gerek sağlık alt yapısının gücü, gerek sağlık çalışanlarının canları pahasına verdikleri mücadele gerekse de vatandaşların desteğiyle yaklaşık iki yıldır devam eden korona virüs salgınına karşı iyi bir sınav verildiğini belirterek, vaka sayılarının, zaman zaman yaşanan kısa süreli artışlara rağmen genel olarak kontrol altında tutulduğunu ifade eden Vali Dağlı, omicron varyantının görülmeye başlamasıyla birlikte dünya genelinde olduğu gibi Türkiye ve Samsun’da da artmaya başlayan vaka sayılarının tedbirlere riayet edilmesi ve aşılama çalışmalarıyla kontrol altında tutulmaya devam edileceğini söyledi.

MASKE,MESAFE VE TEMİZLİK
Kovid-19’a karşı en büyük gücün aşı olduğunu bir kez daha hatırlatan Vali Dağlı, vatandaşlara bir an önce tüm doz aşılarını tamamlamaları çağrısında bulunarak ‘maske, mesafe ve temizlik’ tedbirlerine de toplumsal bağışıklık tam olarak sağlanana ve salgın pandemik olmaktan çıkıp endemik bir hastalık haline gelinceye kadar titizlikle uyulmaya devam edilmesi gerektiğini kaydetti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.