Dolar 32,3427
Euro 35,0956
Altın 2.307,92
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘SEÇİMİ FETÖ KAZANDIRDI!..’

Samsun’un Çarşamba İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası’nın eski başkanı Kefeli’den şimdiki başkan Yılmaz’a ‘çok ağır’ suçlama: Seçimi FETÖ kazandırdı!

‘SEÇİMİ FETÖ KAZANDIRDI!..’
REKLAM ALANI
26 Eylül 2022 19:25

Samsunlu iş insanı Yusuf Kefeli, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı iken, 2013 yılındaki seçimlerde karşısına rakip çıkan Ahmet Yılmaz’ın, sürpriz bir şekilde kıl payı seçimi kazanmasının altındaki nedenin FETÖ olduğunu ileri sürdü.

Samsun'un Çarşamba İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası'nın eski başkanı Kefeli'den şimdiki başkan Yılmaz'a 'çok ağır' suçlama: Seçimi FETÖ kazandırdı!

SÜRPRİZ BİR ŞEKİLDE AHMET YILMAZ
Samsun Etik Haber’in haberine göre, ÇTSO’da 23 Ekim 2001 tarihinden 23 Mayıs 2013 tarihine kadar 3 dönem ‘Yönetim Kurulu Başkanlığı’ görevini yürüten Yusuf Kefeli, 2013 yılında yapılan seçimlerde Ahmet Yılmaz karşısında sürpriz bir şekilde yenilgiye uğradı. Çarşamba’nın yanı sıra Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerindeki üyelerine de hizmet veren ÇTSO’da seçim kaybeden ve yıllardır sessizliğini koruyan Kefeli, seçimi neden kaybettiğini açıkladı.

‘BANKO KAZANACAĞIMIZ SEÇİMDİ’
Seçimlerde 10 meslek grubunun önce kendi aralarında meclis üyesi seçtiğinin ve meslek gruplarının seçiminin bitmesinin ardından odayı yönetecek olan başkanın seçildiğini hatırlatan Yusuf Kefeli, “2013 yılında üyelerin isteğiyle aday olmamızın ardında, Ahmet Yılmaz karşımıza liste çıkarmıştır. Banko kazanacağımız seçimde, 10 grubun 3 tanesinde Ahmet Yılmaz 1’er oyla kazanmış ve 1 grupta ise beraberlik yaşanması üzerine yapılan kura çekilişinde Ahmet Yılmaz’ın kazanmasıyla 4 grupta 3 oyla grupları kaybetmemiz üzerine seçimleri Ahmet Yılmaz kazandı” dedi.

Samsun'un Çarşamba İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası'nın eski başkanı Kefeli'den şimdiki başkan Yılmaz'a 'çok ağır' suçlama: Seçimi FETÖ kazandırdı!

’15 TEMMUZ’DAN SONRA ANLADIK’
Seçimleri kaybetmelerinin şaşkınlığını yaşadıklarını, 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından seçimi niçin kaybettiklerini anladıklarını söyleyen Yusuf Kefeli, “Banko kazanacağımız seçimleri kaybetmiştik ve rakibim seçimden zaferle ayrılmıştı. 2013 yılında yapılan seçimlerin ardından Ahmet Yılmaz henüz seçileli 3 yıl olmuş ve ilk dönem başkanlık yaparken, 15 Temmuz 2016 yılında ülkede FETÖ’nün organize ettiği hain darbe kalkışması yaşandı. Kalkışmanın başarısız olması üzerine, devlet tarafından FETÖ’cülere karşı tüm ülkede olduğu gibi , Çarşamba, Ayvacık ve Salıpazarı’nda operasyonlar yapılmaya başlandı” hatırlatmasında bulundu.

50’YE YAKIN ÜYE FETÖ SORUŞTURMASINDA
Darbe kalkışmasının ardından ÇTSO’ya üye olan 50’ye yakın ismin FETÖ soruşturmaları kapsamında soruşturma geçirdiğini, aralarında tutuklananlar olduğunun altını çizen Kefeli, “ÇTSO’da 12 yıl oda başkanlığı yapmam nedeniyle tüm oda üyelerini tanıyordum. Çok sayıda ÇTSO üyesinin soruşturma geçirdiğini gördüm. FETÖ soruşturmalarından işlem geçirenleri incelediğimde 2013 yılındaki seçimi rakibimin kazanması için en ateşli çalışan isimler olduğunu görmem üzerine anlamıştım ki, seçimi Ahmet Yılmaz karşısında değil FETÖ karşısında kaybetmiştim’’ dedi.

Samsun'un Çarşamba İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası'nın eski başkanı Kefeli'den şimdiki başkan Yılmaz'a 'çok ağır' suçlama: Seçimi FETÖ kazandırdı!

MAL VARLIKLARINA TEDBİR KONULDU
Seçimlerde FETÖ’nün rakibini desteklediğinin yapılan operasyonlarda ortaya çıkmasının ardından rakibi Ahmet Yılmaz’ın da FETÖ soruşturmaları geçirdiği haberlerinin basında yer aldığına dikkati çeken Yusuf Kefeli, “Ahmet Yılmaz, FETÖ operasyonu kapsamında soruşturma geçirdi ve mal varlığına yaklaşık 1 yıl tedbir konuldu. Bunlar basında yer aldı. Bu tablo karşısında anladım ki, bana seçimi Yılmaz değil FETÖ kaybettirdi’’ ifadelerini kullandı.

NİÇİN BU KADAR SÜRE BEKLEDİ?
Yusuf Kefeli, bunca yıl sustuktan sonra konuyu gündeme getirmesinin nedenini ise, “Ahmet Yılmaz’ın halen FETÖ’cü isimlerle sürekli fotoğrafları çıkmakta. Anlaşılıyor ki darbe kalkışmasının ardından 6 yıl geçmesine rağmen FETÖ soruşturmaları devam etmekte ve Ahmet Yılmaz’ın sürekli birlikte fotoğraf karelerine yansıyan isimlere operasyonlar yapılmakta. Örneğin yakın zamanda Samsun İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı hakkında işlem yapılmıştır. Bu ismin sürekli yılmaz ile fotoğraf çektirdiği bilinmekte. Bunları Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin de bilmesi gerektiğini düşünüyorum” sözleriyle açıkladı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.