Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

ÖNEMLİ GÖREV!

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, ‘Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektörü’nün Sorunlarını Araştırma Komisyonu’ başkanı oldu

ÖNEMLİ GÖREV!
REKLAM ALANI
28 Mart 2023 17:52 | Son Güncellenme: 28 Mart 2023 19:24

Türkiye’de balıkçılık ve su ürünleri sektöründe yaşanan sorunların araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

KOMİSYON GÖREVİNE BAŞLADI
21 Mart 2023 tarihli Resmi Gazete’de yer alan Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektöründe Yaşanan Sorunların Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Bir Meclis Araştırması Komisyonu kurulmasına dair karar, yayımlanmasının ardından komisyon ilk toplantısını gerçekleştirdi. 21 üyeden oluşan komisyonun başkanlığına AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş seçildi.

‘SU ÜRÜNLERİ ÖNEMLİ SEKTÖR’
Balıkçılık ve su ürünleri sektörünün sorunlarına çözüm bulmak adına önemli bir adım atıldığına dikkat çeken AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, “Günümüzde özellikle gelişmiş ülkelerde insanlar, beslenmelerine çok dikkat etmekte ve beslenme alışkanlıklarında sağlık açısından uygun gıdaları seçmeye özen göstermektedirler.
Bu gıdalar içerisinde balık, zengin protein içeriği ve yapısında bulunan çoklu doymamış yağ asitleri ile vücudun temel besin maddesi ihtiyacı karşılanmakta, insan fizyolojisi ve metabolik fonksiyonları üzerinde olumlu etki yapması yönünde sağlıklı bir yaşam sürdürmede önemli besin maddeleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Dünyanın en büyük hayvansal protein kaynaklarından biri olan su ürünleri, sektör olarak günümüzde tüm ülkelerin ekonomisine sürekli girdi sağlayan önemli sektörlerden biridir” dedi.

‘BÜTÜN PAYDAŞLARI DİNLEYECEĞİZ’
Fuat Köktaş ayrıca, “Bu anlamda ülkemizde canlı su ürünleri kaynaklarının korunması, buralardan elde edilen gelirin arttırılması ile su ürünleri yetiştiricilerinin ve avcılarının sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin tespit edilmesi amacıyla kurulan komisyon, bütün paydaşları dinleyerek araştırmalarını yapacaktır” açıklamasında bulundu.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.