Dolar 32,3680
Euro 34,9630
Altın 2.325,55
BİST 9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

ÖNEMLİ UYARILAR!

SAMGAZ Genel Müdürü Yılmaz Kolsan, müteahhitlerle buluşmasında, “Daire alacaklar ve inşaata başlayacaklar işin başında doğalgaza başvurmalı” dedi

ÖNEMLİ UYARILAR!
REKLAM ALANI
15 Ağustos 2022 17:08

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği’nin her hafta düzenlediği ‘Buluşmalar’ın bu haftaki konuğu SAMGAZ Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Yılmaz Kolsan oldu. Yılmaz Kolsan, SİMDER Başkan Yardımcısı Adem Bektaş ve dernek üyeleri ile yapı sektörü paydaşlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

ADEM BEKTAŞ, SİMDER’İ ANLATTI
Kahvaltı sonrası bir açıklamada bulunan SİMDER Başkan Yardımcısı Adem Bektaş, “Müteahhitlik esnasında önümüze çıkabilecek olan, bizim bilmediğimiz veya bizim için çok kolay olabilecek ama yönetmeliklerde mümkün olmayan bir takım konular hakkında bilgilendiğimiz bir etkinlik oldu. Yapı sektörünü bir araya getirmek üzere bu yapıyı 10 ay önce kurduk. Atakum, İlkadım, Canik, Bafra ve Kavak’tan arkadaşlarımız var. İlçelerden arkadaşlarımızla sayımızı daha da artıracağız. Sektörümüze yönelik konularda bilgiler almak, görüş, istek ve önerilerimizi dile getirmek ve bizden beklentileri öğrenmek adına Cumartesi Buluşmaları Kahvaltı Programı ile ilimizdeki yöneticilerle bir araya geliyoruz. Bu toplantımızda da gayet verimli bir sohbet imkanı bulduk” dedi.

BETONA GÖMÜLMÜŞ SERVİS KUTULARI
SAMGAZ Genel Müdürü Yılmaz Kolsan ise konuşmasına, servis kutularıyla ilgili bir hatırlatmada bulunarak başladı. Kolsan, “Servis kutularının belirli bir teknik çerçevesi bulunuyor. Bununla ilgili EPDK’nın bir kurul kararı bile var. Konumu buradaki şartlara göre belirleniyor. Bunun dışında servis kutularının 7/24 müdahale edilebilir olması lazım. Kutuyu standart olsun diye biz yaptırıyoruz. Biz kutuyu monte ettikten sonra kot yükseltmesi veya düşürmesi olduğunda problem oluyor. Kutunun yarısı betona gömülmüş oluyor ben kutuyu açamıyorum veya altı açık kalıyor hayvan girmesi boruya zarar vermesi tehlikesi oluşuyor” diye konuştu.

‘VATANDAŞLA KARŞI KARŞIYA KALIYORUZ’
Genel Müdür Yılmaz Kolsan ayırca, “Müteahhitler olarak bir yerde bir işe başladığınız zaman, oranın altyapısına, tapuda sorun olup olmadığına bakıyorsunuz ama ‘doğalgaz buraya gelir mi gelmez mi’ diye insanlar sormuyor. Bina bitiyor daireler satılıyor. Bize vatandaş gelip ‘buradan daire aldım doğal gaz ne zaman gelir’ diye soruyor. Binadan hiç başvuru gelmemiş, orada imar yolu da yok. Bu sefer ‘gaz veremeyiz’ diyoruz, vatandaşla karşı karşıya kalıyoruz. Bu tür problem yaşamama adına bir işe başlayacaksanız ya da daire satın alacaksanız başlar başlamaz bize gelmeniz lazım. İnşaat 1-2 yıl sürer, o sürede bize zaman kazandırırsınız” diye konuştu.

SAMGAZ’a yönelik taleplerin toplanıp yılın ilk 3 ayında projelendirildiğine dikkati çekern Yılmaz, konuşmasında ayrıca şunları söyledi:

“Yıllardır şöyle bir uygulama oluştu bizde. Mesela bugün yatırım dönemindeyiz. Bugün sizlerden sürekli dilekçe alıyoruz. 31 Aralık’a kadar gelen bütün dilekçeleri ocak, şubat ve mart aylarında tek tek yerinde inceleyip herhangi bir problem yoksa projelendiriyoruz. Ve yatırım programına başlıyor devam ediyoruz. Vatandaşın yaşadığı sorunlardan biri de yol var doğalgaz niye gelmiyor diye soruyorlar. İmar var ama yol açık değil ya da orada yol var ama yol imara yönelik değil. Kot düzeltilmemiş. Vatandaş yolum var diyor ama o yol aslında imardaki yol değil. Talepler doğrultusunda plan proje yapıyoruz. Bütün ilçelerde gaz var. Talep nereden gelirse hepsini tek tek değerlendiriyoruz bizim kriterimiz imarda bir sorun olmaması. Bunun dışında doğalgaz sektör, sektör planlandığı için bazen ‘yolun karşısında doğalgaz var bu tarafında niye yok’ gibi durumlarda oluyor. Oradaki sektör henüz projelendirilmemiş olabiliyor. Bu durumlarla karşılaşmamak için öncesinde bize gelerek bilgi alınması gerekiyor.”

Genel Müdür Yılmaz Kolsan, havalandırma menfezlerinin de standartlara uygun açılmasına dikkat edilmesini istedi. Menfez için bir hesabın olduğunu ve bazen yapılan inşaatlarda küçük kaldığını gördüklerini de belirten Kolsan, tekrar menfez açmak gerektiğini belirtti.

SİMDER ziyaretine SAMGAZ Yatırım Müdürü Hakan Baltaoğlu da katıldı.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.