Dolar 32,3775
Euro 34,7618
Altın 2.436,00
BİST 9.983,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

‘ÖRNEK’ DAYANIŞMA!

Düşevi Oyuncuları’nın 25’inci yılında Samsun’da ‘herkesi tiyatro ile tanıştırma’ projesi kapsamında düzenlenen İşçi Dayanışma Tiyatro Günleri ilgi gördü

‘ÖRNEK’  DAYANIŞMA!
REKLAM ALANI
11 Haziran 2023 17:59

Samsun’da 25’inci sanat yılını geride bırakan Düşevi Oyuncuları, Türkiye Ticaret Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası’nın(TEZ-KOOP) talebi üzerine İşçi Dayanışma Tiyatro Günleri düzenledi. 4 gün süren tiyatro günlerine emekçiler, yoğun ilgi gösterdi.

Düşevi Oyuncuları’nın 25’inci yılında hazırladığı Cem Kaynar’ın yazıp yönettiği ve Ferda Kaynar ile birlikte oynadığı ‘BİR TAHTIMIZ EKSİK MACBETH’ oyunu, İşçi Dayanışma Tiyatro Günleri kapsamında işçilerle buluştu. Özel sektör ve kamuda çalışan işçiler, 4 gün süren etkinlikle tiyatro keyfi yaşadı.

‘İŞÇİLERİMİZİN RUHUNU BESLEDİK’
TEZ-KOOP İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Organizasyonda emeği geçen tüm yönetici ve temsilci arkadaşlarıma teşekkür ederim. TEZ-KOOP İŞ olarak örgütlü mücadeleye inanan ve bunun gereğini yapan bir kurum olarak üye sayımızı 16 binin üzerine çıkarmayı başardık. Yaptığımız eylemler ile de işçi arkadaşlarımızın haklarını almayı başardık. Şimdi sıra işçi arkadaşlarımızın ruhunu beslemeye geldi. Bunun için de Samsun’da hiç yapılmamış bir etkinlik düzenledik. Bu etkinlik tam bir İşçi-Sendika ve Düşevi Oyuncuları imecesi ile oldu. Bu sebep ile her zaman İşçinin yanında olan Düşevi Oyuncularına teşekkür ederiz.”

‘SENDİKALAR VE STK’LARA ÖRNEK OLSUN’
Düşevi Oyuncuları Genel Sanat Yönetmeni Cem Kaynar ise, “Düşevi Oyuncuları, Samsun’da 25 yıldır hizmet veriyor. Bu sene tüm kurumlara çağrıda bulunarak herkesi tiyatro ile tanıştırmak istedik. ‘Askıda Bilet’ kampanyamızda biriken biletler ile onlarca genci ücretsiz olarak Düşevi Sahne’de ağırladık. Sayın Tarık Sayın’dan gelen talep ile de 4 gün süren bu etkinliği düzenledik. Sendika üyesi toplam 200 kişiyi Düşevi Sahne’de ağırladık. Çok iyi dönüşler aldık. Umarım bu etkinliğimiz diğer sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarına(STK) da örnek olur” dedi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.