Dolar 32,4507
Euro 34,7939
Altın 2.478,31
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

‘ORTA ASYA’ AÇILIMI!

Beraberindeki heyet ile birlikte Özbekistan’a giden OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Türk dünyası ile mevcut bağlarımızı daha da güçlendiriyoruz” dedi

‘ORTA ASYA’ AÇILIMI!
REKLAM ALANI
27 Ocak 2023 16:31

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk ve Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, akademik ve uluslararası iş birliği kapsamında Orta Asya ülkelerinden Özbekistan’a gitti.

TAŞKENT’TE ÜNİVERSİTE ZİYARETİ
Ziyaret, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te bulunan Alfraganus Üniversitesinin (Alfraganus Universitet) organizasyonu ile gerçekleşti. Ziyaret çerçevesinde ilk olarak Özbekistan’ın hızla gelişen yeni üniversitelerinden Alfraganus Üniversitesi ziyaret edildi. Ziyaret programı doğrultusunda Alfraganus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Farmankul T. Egamberdiyev ile yapılan görüşmeye ev sahibi üniversitenin rektör yardımcıları, dekanları ve Mütevelli Heyeti temsilcileri katıldı.

DİJİTAL TEKNOLOJİ ORTAKLIĞI
Görüşmede Alfraganus Üniversitesi bünyesinde yeni kurulan tıp fakültesinin gelişimi ve Üniversitenin dijitalizasyonu, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi alanlarında OMÜ’nün sunacağı imkânlar ele alındı. Buluşmada araştırma üniversitesi adayı olarak OMÜ’nün, araştırma geliştirme (AR-GE), teknolojik yatırım ve dijitalleşmeyi geleceğin dünyası için en önemli temalar olarak gördüğüne dikkat çeken Rektör Ünal, Alfraganus Üniversitesi ile de dijital teknolojiler ve inovatif alanlarda uzun soluklu ortaklığı hedeflediklerini kaydetti.

TÜRK DÜNYASI İLE DİYALOG
Rektör Ünal, her iki üniversitenin bilgi ve fikir akışından doğacak sinerjinin yeni ufuklar açacağını vurgularken, aynı zamanda Türk dünyası ile mevcut diyalog ve bağı daha güçlendirip pekiştireceğini dile getirdi. Rektör Ünal ayrıca, her iki üniversite arasında akademik ve kültürel ilişki ve iş birliğinin daha da derinlik kazanması adına nelerin yapılması gerektiğine dair düşünce ve değerlendirmelerini de ev sahibi üniversitenin yetkilileriyle paylaştı.

ADINI ASTRONOM FERGANİ’DEN ALMIŞ
Ziyarette, iki üniversite yetkilileri arasında gündeme gelen iş birliği konuları, imzalanan anlaşmayla resmiyet kazandı.
Adını, Batı dünyasında Alfraganus olarak bilinen ve 9’UNCU yüzyılın en ünlü Türk Müslüman astronumu Fergânî’den alan Alfraganus Üniversitesi, Özbekistan’ın en genç ve inovatif üniversitelerinden biri olma özelliğini taşıyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.