Dolar 32,3732
Euro 34,9930
Altın 2.325,61
BİST 9.089,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

OTOPARK SORUNUNA NEŞTER!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 2 büyük mekanik katlı otopark projesini tamamladı. Bir otopark projesinin inşaatı devam ederken, 4 otopark projesi ise ihale aşamasına geldi

OTOPARK SORUNUNA   NEŞTER!
REKLAM ALANI
20 Nisan 2022 21:18

Akıllı Şehir Trafik Güvenliği Projesi ve çevre yollarıyla trafik sorununa neşter vuran Samsun Büyükşehir Belediyesi, yazılımı Türk mühendisler tarafından yapılan mekanik otoparklarla bu soruna çözüm getiriyor. Yer altında inşa edilen 147 araç kapasiteli Subaşı Mekanik Katlı Otoparkı tamamlandı. Sürücülerin el değmeden araçlarını park etmelerine imkan sağlayan otopark test aşamasında. Açılış için gün sayıyor.

ÇARŞAMBA TAMAM, HAVZA TAM GAZ
214 araç kapasiteli Çarşamba Doğu Yaka Mekanik Otopark Projesi de tamamlandı. Kaba inşaatı biten ve mekanik aksamın son rötuşlarının yapıldığı otopark kısa zaman sonra hizmete girecek. Bununla birlikte Havza ilçesi’nde yapımı süren 5 katlı 337 araç kapasiteli katlı mekanik otoparkın ise yüzde 76’sı tamamlandı. Ağustos ayında hizmete girmesi planlanan otoparkta çalışmalar hızla sürüyor. İlkadım, Canik, Ladik ve Vezirköprü’de de yapılması planlanan otoparklarda ihale süreci devam ediyor. En kısa sürede ihaleleri yapılarak inşaatlarına başlanması planlanıyor.

OTOPARK SORUNU VE YAPI SIKIŞIKLIĞI
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Belediye olarak kentin mevcut toplu taşıma, karayolu ulaşım ağları, yaya, bisiklet, otopark, transfer merkezi ve terminaller ile yük taşımacılığı süreçlerini inceledik. Şehrimizin kısa, orta ve uzun vadeli ulaşım ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak ulaşım strateji ve politikalarını ortaya koyan Samsun Ulaşım Ana Planı, Otopark Ana Planı ve Bisiklet Ana Planı’nı hazırladık. Bu plan ve program dahilinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Aslında iki şeyi bir arada yapıyoruz. Hem otopark sorununu çözüyor hem de o bölgede yapı sıkışıklığını rahatlatmış oluyoruz. Çarşamba’da ve Subaşı’nda otoparklar bitti. Havza’daki de tamamlanmak üzere. Bunların dışında 4 otopark projesi de ihale aşamasında” dedi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.