Dolar 32,4519
Euro 34,7410
Altın 2.440,77
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘OYUNA GELMEYECEĞİZ!..’

Samsun’da siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen ‘Onur Anıtı’na Sahip Çıkıyoruz’ etkinliğinde, “Provokasyonlara, tezgahlara rağmen birlikteyiz, bir olacağız” mesajı verildi

‘OYUNA GELMEYECEĞİZ!..’
REKLAM ALANI
6 Şubat 2022 18:21

Samsun‘da, Milli Mücadele’nin simge eserlerinden, Atatürk Parkı’ndaki Onur Anıtı’na yönelik saldırının ardından binlerce kişi ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin başlattığı ‘anıta saygı’ nöbeti, 4’üncü günde marşlar eşliğinde sona erdi.

İSTİKLAL MARŞI VE GENÇLİĞE HİTABE
Atatürk Anıtı‘na urgan asılarak saldırı düzenlenmesine tepki gösteren siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile vatandaşların anıt önünde nöbeti sürüyor. Onur Anıtı’na Sahip Çıkıyoruz etkinliğinde bir araya gelen vatandaşlar saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu.

‘AYNI BAYRAK ALTINDA YAŞAYACAĞIZ’
Etkinliğe, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, DEVA Partisi, Memleket Partisi ve Adalet Partisi üyeleri, Samsunspor Taraftarlar Grubu, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Sivil toplum kuruluşları adına ortak basın açıklaması okuyan Özlem Kanoğlu, “Bir tezgah peşinde koşanlar, ülkemizde dönem dönem olağanüstü durumlar oluşması için çaba sarf edenler bilmeli ki bizler aynı vatan toprağında, aynı bayrak altında farklı düşünceleri ve inançları birbirimize saygı çerçevesinde yaşamaya devam edeceğiz. Hangi provokasyon olursa olsun, yine birlikteyiz ve beraberlik içinde yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

‘BİR DAHA TEKRARI OLMASIN DİYE…’
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ise “Bu bir Türkiye Cumhuriyeti’ne saldırıdır. Mustafa Kemal Atatürk’e saldırıdır. Samsun ve Türkiye’nin birliğine saldırıdır. O nedenle Samsunlular kendi birliklerine sahip çıkıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti‘nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri bizi bir arada tutuyor. O nedenle bu saldırıyı önemsiyoruz. Kimse böyle bir saldırıya yeltenmesin. O nedenle bir daha tekrar olmasın diye kararlı bir şekilde kadın, erkek, genç, yaşlı herkes burada Ata’sına ve onun ilkelerine sahip çıkıyor” diye konuştu.

2 KİŞİ TUTUTLANMIŞTI
Olay, perşembe günü, İlkadım ilçesi Kale Mahallesi’ndeki Atatürk Parkı‘nda meydana geldi. Parka ciple gelen 2 kişi, Onur Anıtı’na halat bağlayıp, çekmeye çalıştı. Çevredekiler tepki gösterince şüpheliler, ipi olay yerinde bırakıp kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Çalışma başlatan ekipler, şüphelilerin kaçtığı aracın plakasını tespit etti. Plakadan yola çıkan polis, 13 ayrı suçtan toplam 38 dosyalarının bulunduğu ortaya çıkan kuzenler Celal Rahman Fidan (39) ve Batuhan Fidan’ı (25) yakalayıp gözaltına aldı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.