Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C

‘ÖZERKLİĞİMİZİ KORUYACAĞIZ!..’

Samsun’da, ‘Özel Hastaneler Yönetmeliği’ne tepki gösteren Tabip Odası, “Bir hekimin muayene zamanı, performans baskısı altında kalmadan çalışabildiği kalenin yokedilme girişimlerini kabul edemeyiz” açıklamasında bulundu

‘ÖZERKLİĞİMİZİ KORUYACAĞIZ!..’
REKLAM ALANI
11 Ekim 2022 15:25

Samsun Tabip Odası, Sağlık Bakanlığı’nın ‘Özel hastaneler yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik’ kapsamında muayenesi olan hekimlerle ilgili yaptığı düzenlemeye tepki gösterdi. Tabip Odası, düzenlemenin iptali için mücadele edeceklerini açıkladı.

KAYIPLAR NASIL KARŞILANACAK?
Samsun Tabip Odası Yönetim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada kısaca ayrıca şu görüşlere yer verildi:

“Özel hastaneciliği koruyan bu yaklaşımla hangi güçler korunmaya çalışılmaktadır? Kendi emekleri ile çalışıp ayakta duran serbest hekimlerin bu yönetmelikle ortaya çıkacak kayıpları nasıl karşılanacaktır?

MUAYENEHANELER 1 GECEDE KAPATILIR
Özel hastanelerin hekim ücretlendirmesindeki sermaye gücünü kıran muayenehane hekimliğinin sınırlarının bu şekilde daraltılması ancak büyük sermaye güçlerini besleyen bir yaklaşım olarak yorumlanabilir. Anlaşılmaktadır ki Sağlık Bakanlığı kendisinin ruhsatlandırdığı, nasıl çalışacaklarını kendisinin belirlediği muayenehanelerin bir gecede kapanmasına neden olacak bir karar almıştır.

ANAYASADAN DOĞAN HEKİMLİK HAKKI
Unutulmamalıdır ki serbest hekimlik anayasadan doğan bir hekimlik hakkıdır. Cerrahi işlem yapmak da aynı şekilde Sağlık Bakanlığı’nın kendisinin ruhsat verdiği serbest hekimlerin de tüm hekimler gibi en doğal hakkıdır. Ruhsat verilen bu muayenehanelerin hangi şartlarda nerede ameliyat yapacakları Sağlık Bakanlığının yönetmelikleri ile düzenlenmiş ve bu düzene göre muayenehaneler açılmış ve yatırımlar buna göre yapılmıştır.

KABUL ETMEMİM MÜMKÜN DEĞİL
Bir hekimin muayene zamanı, performans baskısı altında kalmadan, özel hastane sahiplerinin ciro baskısını yaşamadan özgürce aldığı eğitimin hakkını vererek çalışabildiği kalenin yok edilme girişimlerini kabul etmemiz ve sessiz kalmamız mümkün değildir. Samsun Tabip Odası olarak Türk Tabipleri Birliği ile beraber bu düzenlemenin iptali için gerekli hukuki süreci hızla başlatacak ve tüm Hekimleri ve hekimlik mesleğinin özerkliğini korumanın koşullarını ortadan kaldıracak her türlü düzenlemeye karşı mücadeleye devam edeceğiz.”

Fatma DİNÇ

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.