Dolar 32,5326
Euro 34,8924
Altın 2.442,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

‘PARAN YOKSA CANIN CEHENNEME!..’

Samsun Milletvekili Murat Çan, Meclis’teki konuşmasında, sağlık hizmetlerine erişimin neredeyse imkansız hale geldiğini ve vatandaşa adeta ‘paran yoksa canın cehenneme’ denildiğini kaydetti

‘PARAN YOKSA CANIN CEHENNEME!..’
REKLAM ALANI
18 Aralık 2023 19:19

2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri sürerken, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, bütçenin Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nı kapsayan bölümü üzerine yaptığı konuşmada uygulanan politikalar üzerinden her iki bakanlığa yönelik sert eleştirilerde bulundu.

SAĞLIK HİZMETİNE ERİŞMEK ARIK MUCİZE
20 yıldır uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın, sağlık sistemini ‘erişilemez’ ve ‘kaotik’ noktaya sürüklediğini kaydeden Çan, iktidarın şehir hastanesi ısrarını da kamunun kaynaklarını yağmalama ve uluslararası sermayeye kaynak aktarma çabası olarak tanımladı. Kurulan sistemde hastaya ‘müşteri’ muamelesi yapıldığının altını çizen Çan “sisteminiz ‘paran varsa sağlık hizmetine ulaşırsın, paran yoksa canın cehenneme’ diyor âdeta. Hekimler ve bütün sağlık çalışanları iktidar eliyle hedef tahtası hâline getirildi. Sayenizde artık çıkıp rahatlıkla ‘eskiden yapamazdık, şimdi doktor dövebiliyoruz’ diye konuşanlar var” ifadelerini kullandı.

KOCA’YA ‘PARA SAYMA HAREKETİ’ ELEŞTİRİSİ
CHP’li Murat Çan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, 2024 yılı bütçesinin Plan ve Bütçe Komsiyonu’ndaki görüşmeleri sırasında eliyle ‘para sayma hareketi’ yaparak hekimlerin yurt dışına para için gittiklerini ima etmesini de şu sözlerle eleştirdi:

“Siz, hekimleri hiç anlamamışsınız. Ama biz sizi çok iyi anladık, o para sayma hareketinizi de hastane patronu olan biri olarak el alışkınlığınıza veriyoruz. Şimdi de 2024 yılı bütçesinden para istiyorsunuz. Keşke bu parayı ve çok daha fazlasını halkın sağlığı için, daha nitelikli, ulaşılabilir ve parasız sağlık hizmeti sunabilmek için, sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını verebilmek için isteseniz. Ama bu bütçeyi uluslararası sermayeye kaynak aktarmak için, sağlık hizmetine ihtiyaç duyan yurttaşlarımızı özel sektöre müşteri olarak paslamak üzere inşaat inşa ettiğiniz bu çarkı döndürmek için istediğinizi de biliyoruz. Komisyonda verdiğiniz para sayma hareketi tesadüf olamaz.”

Gökhan ÜNLÜ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.