Dolar 32,5769
Euro 35,0003
Altın 2.428,87
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

‘PARAYI İADE ETTİM!..’

La Casa de Samsun olayında satın alınmak istenen otomobilin sahibi ilk kez konuştu: Bankadan beni arayıp ‘bu paranın dolandırıcılık yoluyla geldiğini’ söylediler, ben de parayı geri iade ettim

‘PARAYI İADE ETTİM!..’
REKLAM ALANI
29 Mart 2022 17:37

Dünya tarihinin en büyük bankacılık vurgununda otomobil alışverişinin detayları ortaya çıktı. 16 milyar TL’yi hesabına geçiren kardeşlerin satın almak istediği otomobilin sahibi Fatih Alto ilk kez konuştu. Samsun’da tesadüf eseri mobil bankacılık uygulamasının açığını bulmaları sonucu 16 milyar TL’yi hesabına aktaran R.G ve E.G. kardeşlerin satın almak istediği otomobilin sahibi Fatih Alto yazılan asılsız iddialara tepki göstererek olayın detaylarını anlattı.

ARAÇ SATIŞI NASIL OLDU?
Kardeşlerin, kendisine sosyal medya paylaşımından ulaştığını ve pazarlık yapmadan almak istediklerini söyleyen araç sahibi Fatih Alto, “Bu olay şöyle oldu: Benim aracım öncelikle ilanda değildi. Kendi sosyal medya hesabımda paylaşmıştım. Oradan beni görerek telefonumu aradılar. ‘Kardeşim biz senin aracını beğendik. Biz senin aracını almak istiyoruz’ dediler. Ben de ‘Pazartesi günü gelin aracı görün. Pazarlığımızı yaparız. Beğenirseniz alırsınız’ dedim. ‘Yok abi’ dediler ‘Biz aracı aldık İBAN at’. 300 bin TL para gönderdiler. Geri kalan 30 bin TL’yi de aracı alırken elden vereceklerdi” dedi.

BANKA ARAYIP UYARDI
Bankanın blokesi sonrası gelen tüm parayı geri iade ettiğini söyleyen Fatih Alto, “Bundan sonrasında 2 saat sonra banka benim hesabıma bloke koydu. Daha sonrasında beni arayan bankadan ‘bu paranın dolandırıcılık yoluyla geldiğini’ söylediler. Ben de ‘tamam’ dedim. Bankaya gidip bu arkadaşların şahsına parayı geri iade ettim. Bankanın huzurunda. Bu konuyu bu şekilde kapattık. Bir ay önce yaşanan bir olay bu. Tabii, bu arkadaşlar da beni aradılar. Neden parayı geri iade ettiğimi sordular. ‘Ben size aracı satmıyorum. Bu usulden bu sebepten dolayı banka beni uyardı. Çok istiyorsanız nakit parayla gelin benim aracımı alın’ dedim” diye konuştu.

ASILSIZ HABERLER ÇIKTI
İzinsiz fotoğraflarının yayınlanmasına ve olaydan 1 ay sonra koyduğu ilandaki bilgilerin kullanılmasına tepki gösteren Fatih Alto, “Biz böyle bir olay yaşadık. Bunun sonrasında asılsız haberler çıktı. Benimle kimse röportaj yapmadı. İlk defa konuşuyorum. ‘Yok benim arabamla binmişler, gezmişler de yakalanmışlar’ gibi bu tarz haberlerin hepsi yanlış. Benim aracımın başına dahi gelip kapısını dahi açmadı bu arkadaşlar. Olay bu şekilde oldu. Benim aracım daha öncesinde ilanda değildi. Sosyal medya hesabımda paylaşmıştım. Bu olay yaşandıktan 23 gün sonra araç ilana girdi. 21 Mart’ta ilana koydum. Bu ilandaki fotoğrafları ve bilgilere bakarak haber yapıyorlar. Bu da bizi rahatsız ediyor. Bu rahatsızlığımızı da avukatlarımıza ileteceğiz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.