Dolar 32,5250
Euro 34,9518
Altın 2.436,35
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Pir Sultan’da ‘File’ seferberliği!

Samsun’da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nde düzenlenen El Sanatları Kursu’nda üye kadınlar, file ve çanta üreterek ekonomiye, çevreye ve Cemevi’ne katkı sağlıyorlar

Pir Sultan’da ‘File’ seferberliği!
REKLAM ALANI
20 Ocak 2019 15:12

Hem ekonomiye destek, hem de Cemevi’ne katkı

Samsun’da Pir Sultan Abdal Derneği’nde Atakum Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından yeni sezonla birlikte başlatılan El Sanatları Kursları büyük ilgi görmeye devam ediyor. Her hafta perşembe ve cuma günleri gerçekleştirilen kurslarda dernek üyesi kadınlar şimdi de file ve çanta üretimine başladı.

POŞETE KARŞI FİLE
Derneğin Atakum İlçesi’ndeki merkezinde düzenlenen Halk Eğitim Müdürlüğü El Sanatları Kursları ilgi görüyor. Usta Öğretici Sevim Yıldırım tarafından düzenli olarak verilen kurslarda dernek üyesi kadınlar birbirinden farklı el sanatları ürünleri ortaya koyuyor. Marketlerde poşetlerin parayla satılmaya başlanmasıyla birlikte ise dernek üyeleri, file ve çanta üretme karar aldı.

15 KİLOYA KADAR YÜK
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Usta Öğretici Sevim Yıldırım, “Dernek üyesi kadınlarımız son derece kaliteli file ve çantalar üretmeye başladı. Örneği bir file 15 kiloya kadar yük alabiliyor. Ayrıca yersiz, kullanılmayan kumaşlardan çeşitli çantalar üretmeye başladık. Bu file ve çantalar market alışverişlerinde de rahatlıkla kullanılabilir. Emek veren kursiyerlerimizi kutluyorum” dedi.

CEMEVİ’NE DE KATKI
Ürettikleri file ve çantaları satışa sunduklarını belirten Pir Sultan Abdal Derneği Samsun Şubesi Kadın Kolları Başkanı Alev Taşköprü ise, “Özellikle filelerimize rağbet var. Böylece hem ekonomiye katkı sağlıyoruz hem de çevre ve doğayı korumuş oluyoruz. File ve çanta satışlarından elde ettiğimiz gelirle ayrıca inşaatı henüz tamamlanmış cemevimize de maddi destekte bulunuyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.