Dolar 32,5841
Euro 35,0183
Altın 2.456,66
BİST 9.760,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

‘PİYASAYI ETKİLEMEZ!..’

Bakanlık, ESK’nın ülke genelindeki 18 satış mağazasında et ürünlerine yaptığı zammın ‘kırmızı et piyasası’nı etkilemeyeceğini duyurdu

‘PİYASAYI ETKİLEMEZ!..’
REKLAM ALANI
23 Mart 2022 15:54 | Son Güncellenme: 23 Mart 2022 16:06

Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu‘nun (ESK) kırmızı ve beyaz et ürünlerine yaptığı zamma ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “ESK’nın Türkiye genelindeki 18 satış mağazasında, nihai tüketiciye satılan ürünlerin fiyatlarında düzenlemeye gitmesi, kırmızı et piyasasını etkilememektedir” denildi.

6 BİN TON KIYMA VE KUŞBAŞI
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan et fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) satış mağazalarında yıllık kıyma ve kuşbaşı eti satışının 6 bin ton olduğunun belirtildiği açıklamada, bu rakamın Türkiye kırmızı et satışının yüzde 1’inin altında olduğuna dikkat çekildi.

“Bu nedenle ESK’nın Türkiye genelindeki 18 satış mağazasında, nihai tüketiciye satılan ürünlerin fiyatlarında düzenlemeye gitmesi, kırmızı et piyasasını etkilememektedir.” denilen açıklamada, “Yeni fiyat düzenlemesinden sonra, ESK mağazalarında tüketiciye ulaştırılan ürünler piyasanın yüzde 15 altında satılmaktadır. Böylece ESK kıymayı 83 TL’den, kuşbaşını 92 TL’den piyasa fiyatının altında satışa sunmaktadır. Hükümetimiz ve Bakanlığımız üreticimizin ve tüketicimizin yanında olmaya ve her türlü desteği vermeye de devam edecektir” ifadelerin yer verildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.