Dolar 32,5634
Euro 34,9460
Altın 2.426,73
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

‘POLİSLER NİYE İNTİHAR EDİYOR?’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Samsun’da partisinin Çarşamba ilçe binasının açılışında, ‘Polis intiharlarının’ sebebini sordu

‘POLİSLER NİYE   İNTİHAR EDİYOR?’
REKLAM ALANI
9 Temmuz 2021 17:27

Demokrasi ve Atılım Partisi(DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde partisinin ilçe binasının açılış törenine katıldı. Babacan, burada yaptığı konuşmadı, hükümeti sert sözlerle eleştirdi ve ülkede son yıllarda polis intiharlarının artmasının sebebini sordu.

SÜLEYMAN SOYLU ÜZERİNDEN YÜKLENDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a seslenen Ali Babacan, “Sayın Erdoğan ağır iddiaların yükünü çekiyor. Sayın Erdoğan’a soruyorum: Ülkenin iç güvenliğini sağlamakla görevlendirdiğiniz kişinin kendisinin bir güvenlik sorunu olmasına ses çıkarmayacak mısınız? Ülkenin huzurunu sağlamakla görevli bir kurumun başında olan kişinin ülkenin huzurunu bozmasına susacak mısınız? Şaibelerin ortasındaki bu ismin yükünü daha ne kadar taşıyacaksınız? Yoksa krizlerin ortağı sayın Bahçeli’yi hükûmet sözcüsü olarak mı atadınız? O daha çok konuşuyor. Bu şahısla ilgili tasarruflarınızı sayın Bahçeli’den mi duyacağız?” sorularını yöneltti.

EMNİYETTE AMİR BASKISI, MOBİNG, TEHDİT…
Türkiye‘de emniyet teşkilatında son dönemde ağır çalışma şartlarının yaşandığını öne süren Ali Babacan, “Amirlerin uyguladığı baskı, mobbing, tehdit ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle birçok polisimiz intihar ediyor. Polisimizi intiharın eşiğine getiren sebepleri sorguluyoruz. Son 5 yılda kaç polis memurumuz intihar etti? İntiharın altında yatan gerçekler nedir? Bu nedenleri ortadan kaldırmak için hangi çalışmayı yapıyorsunuz? Emniyet teşkilatımızda üstler astlarına nasıl bir baskı uyguluyor? Polislere psikolojik destek sunmak için, polis rehabilitasyon merkezleri kurmayı düşünüyor musunuz? Polislerin ve ailelerinin sosyal güvenlik hakları ve mâli açıdan desteklenmesi için hangi çalışmayı yapıyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

‘HAZİNE BORCUNU GEZİCİLER Mİ ÇIKARDI?’
“Taraflı cumhurbaşkanı ve akraba bakan göreve başladıktan 2 sene sonra Hazine’nin borcu 2 trilyonu geçti” diyen Babacan, “2013’te Gezi olaylarını çıkaran mı Hazine’nin borcunu 2’ye katladı? 2019’dan 2020’nin eylülüne kadar 130 milyar dolarlık döviz rezervini cayır cayır sattılar. 2016’da Çukur eylemlerini yapanlar mı bu ülkenin dövizlerini sattı? Neyi, neyle karıştırıyorsunuz? Gezi olaylarını çıkaranlar mı, çukur eylemlerini yapanlar mı faizi yüzde 19’da tutuyor?”

‘ÇETELER, MAFYA, KAÇACAK DELİK BULAMAYACAK’
Ali Babacan, açıklamaların son bölümünde ise şunları söyledi:

“Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını çetelere, suç örgütlerine peşkeş çektirenlerin önünde duracağız. Devlet yönetiminde yozlaşmayı, devlet görevlilerinin yasal olmayan işlere bulaşmasını, usulsüzlüklerin ve yolsuzlukların sıradanlaşmasını tarihin çöplüğüne göndereceğiz. DEVA iktidarında çete, mafya kaçacak delik bulamayacak.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.